V-næstformand gentager: Jeg støtter Lars Løkke

Herning-politikeren, Kristian Jensen, slår fast, at han ikke er kandidat til formandsposten i Venstre. Han bakker derimod op om Lars Løkke.

Kristian Jensen2.jpg

Venstres hovedbestyrelse skal på tirsdag have en god drøftelse af partiets situation, siger Kristian Jensen. Venstres herningensiske næstformand vil ikke afløse Lars Løkke Rasmussen som partiformand trods flere opfordringer fra baglandet. Det fastslår han onsdag i forbindelse med Venstres gruppemøde på Christiansborg, hvor Lars Løkke ikke deltager, og før Venstres hovedbestyrelsesmøde tirsdag 3. juni i Odense.

- Jeg har sagt det før. Jeg skal gerne gentage det én gang til: Jeg støtter Lars Løkke Rasmussen som formand. Lars er formand for Venstre nu. Det tror jeg også, han er på tirsdag. Det tror jeg også, han er på onsdag. Det håber jeg, han er. For jeg støtter ham som formand, siger Kristian Jensen.

Flere partifæller som lokalformanden Aksel Buchholt fra sønderjyske Rødding støtter Kristian Jensen som Venstres ny formand, men Buchholt modsiges af regionsrådsformand Carl Holst, som bor i Rødding og sidder i Venstres hovedbestyrelse.

- På tirsdag skal vi have en god drøftelse af, hvordan situationen er i Venstre. Og hvordan vi sammen kommer videre for at få genvundet den styrke, vi skal have for at lede Danmark i en mere liberal retning, siger Kristian Jensen.

Ligesom Carl Holst ser han helst, at Venstres medlemmer tier, indtil hovedbestyrelsen mødes.

- Når Lars Løkke nu har indkaldt hovedbestyrelsen til møde, så tror jeg, at det er klogt, at de, der kommer, også ved, hvad holdningen er i baglandet. Derfor er jeg ikke overrasket over, at der bliver holdt møder, siger Kristian Jensen.

Han kan ikke bekræfte Weekendavisens oplysning om, at Løkke ville gå, hvis Venstre gik markant tilbage ved valget til EU-Parlamentet.

- Jeg har ikke noget kendskab til nogen aftale om formandens afgang eller andet. Det kan jeg afvise, siger Kristian Jensen.

/ritzau/