V: Læger skal tvinges til Udkantsdanmark

En ny prognose viser, at det kan blive endnu sværere at trække læger til de tyndt befolkede egne. Venstre foreslår, at lægerne skal tvinges til de tyndt befolkede områder.

151014LAEGE.jpg

Nye tal fra foreningen Yngre Læger viser, at der om 20 år vil mangle 5.500 læger i Danmark. Som det er i dag vil lægerne helst arbejde i universitetsbyerne, og derfor frygter man, at lægemanglen især vil gå ud over de tyndt befolkede områder.  

V: Vi skal tvinge lægerneLægerne foreslår selv at uddanne flere læger, men det er ikke nok, mener Venstre. Partiet vil kigge på, om det skal være muligt at tvinge lægerne ud i de tyndt befolkede områder.

- Man kan ikke bare tillade sig at få en statsbetalt lægeuddannelse i Danmark og så være alt for kræsen. Vi har krav på, at man som skatteyder også får en lægebetjening af folk med en lang, videregående uddannelse - og det gælder i hele Danmark, mener Vestres folketingsmedlem Esben Lunde Larsen.

Læge: Tvang er ikke løsningen

Venstre-politikeren bliver dog ikke bakket op af en ung læge, der er under uddannelse på Viborg Sygehus. Eric Døssing Mønning er 30 år og arbejder i en uddannelsesstilling på sygehuset. Han mener ikke, at man kommer nogen vegne med tvang:

- Jeg synes ikke, det skal være pisken frem for guleroden. For hvis vi sender en læge ud, der ikke trives i en praksis, så bliver det ikke særlig godt for patienten. Det bliver ikke sjovt for lægen at være der, og hvis du ikke er en god læge i harmoni med dig selv, så bliver du heller ikke en god læge for patienten, mener han.