V kræver klar strategi for landdistrikterne

Venstres ordfører for Landdistrikter og øer, Thomas Danielsen, kræver en klar udmelding fra regeringen om strategien for de danske yderområder. Det gør han, efter den socialdemokratiske ordfører på talerstolen i Folketinget sagde, at det ikke er sikkert, der skal være offentlig service i alle yderområder.

danielsen_0.jpg

I fredags var der debat i Folketingssalen om yderområder og landdistrikter. En debat, der tog udgangspunkt i en ny rapport lavet af en visionsgruppe, der blandt andre har haft Niels Hausgaard og 'Bonderøven' som medlemmer. Under debatten blev Socialdemokraternes Lennart Damsbo-Andersen spurgt til rapportens største visioner.

 - Det kan være nødvendigt at sige, at nogle områder er der ikke mulighed for servicere med offentlig service. Dem er man nødt til at centralisere nogle steder og sige, at det er sådan her det foregår, lød svaret fra Lennart Damsbo-Andersen. 

Et svar der undrer og overrasker Venstres ordfører på området.

 - Jeg synes, det er en meget overraskende udmelding, at man går ud og siger, at der simpelthen er dele af Danmark, hvor man ikke skal tilbyde offentlig service. Det er bekymrende, siger Thomas Danielsen (V). 

Slettelakken i gang hos S

Venstres angreb på Socialdemokraterne har fået næstformanden i Landdistriktsudvalget, Annette Lind, til at bruge slettelakken. Hun hævder, at hendes partikollega misforstod spørgsmålet på talerstolen.

 - Visionsgruppen har tænkt ud af posen. Den socialdemokratiske ordfører kommenterer på, hvordan visionsgruppen har tænkt ud af posen. Det er ikke nødvendigvis det samme som at sige, at vi er enige.

Kræver klart svar

Den slingrende kurs i landdistriktsdebatten får Thomas Danielsen (V) til at kræve en klar udmelding fra regeringen.

 - Jeg undrer mig over, at man ikke kan være mere klar i spyttet på det her område. Man har oprettet landdistriktsministeriet, og jeg havde en forventning om, at man gjorde det, fordi man havde nogle visioner for landdistrikterne, og ikke fordi man vil afvikle dem.

2:42
Venstre kræver nu klare udmeldinger fra regeringen om strategien for de danske yderområder. Det sker, efter at et socialdemokratisk folketingsmedlem i fredags sagde på talerstolen, at det ikke er sikkert, at der skal være offentlig service i alle yderområder. Socialdemokraterne trækker nu i land.