V: Hellere socialdemokrat end konservativ

Det borgerlige samarbejde i Viborg Kommune er på frysepunktet. Venstres borgmesterkandidat i Viborg vil hellere pege på en socialdemokratisk borgmester end den nuværende konservative borgmester.

Med blot to måneder til det kommende kommunalvalg, er der ikke meget borgerlig samarbejde at spore i Viborg Byråd.

Vestres spidskandidat til borgmesterposten Nina Hygum går selv efter borgmesterposten ved valget.

Men kan det ikke lykkes, så bejler hun til Socialdemokraterne i stedet for De Konservative.

- For mig vil det være naturligt, at vi i sådan en situation kontakter Per Møller som formand for Socialdemokratiet, siger Nina Hygum.

Lagt på kold is

Udmeldingen kommer efter, Venstre kom ud i kulden, da byrådet sidst konsoliderede sig i Viborg. Her blev Søren Pape borgmester med opbakning fra Socialdemokraterne - uden om Venstre.

Og ifølge Nina Hygum har Venstre forsøgt at komme ind i varmen igen og få et samarbejde med De Konservative op til valget - men det er ikke lykkes.

- Jeg vil ikke udelukke, at vi peger på en socialdemokratisk borgmester, hvis det er der, vi kan få vores mandater i spil. Vi kan ikke få dem i spild hos Søren Pape, fordi han ønsker ikke at drøfte, hvordan vi kan samarbejde efter valget, siger Nina Hygum.

- Det er udtryk for, at Venstre har umådelig svært ved at acceptere, at der er en konservativ borgmester i den her del af landet, siger borgmester Søren Pape som modsvar.

Mulighed for Socialdemokratisk borgmester

Dermed kan den borgerlige splid betyde, at Socialdemokraternes spidskandidat Per Møller Jensen kan blive borgmester efter valget.

Men han vil ikke samarbejde kun med Venstre.

- Jeg mener, at vi skal have det brede samarbejde. Det er det, som vi har haft tidligere, siger Per Møller Jensen.

Der er kommunalvalg den 19. november.