V-gruppeformand: Ingen brugerbetaling

Vestres gruppeformand Kristian Jensen siger nu, at Vestre ikke ønsker brugerbetaling. Partiet ønsker heller ikke en kommission, der skal undersøge muligheden for det.

Tidligere i dag luftede Vestres uddannelsesordfører Esben Lunde Larsen ideen om mulighed for brugerbetaling på videregående uddannelser.

Men nu slår Vestres gruppeformand fast, at Vestre ikke ønsker brugerbetaling.

 - Venstre har ikke et forslag om at indføre brugerbetaling på uddannelser. Vi havde et forslag om en taxameterkommission, som vi drøftede i vores gruppe i sidste uge. Men det har vi valgt at trække tilbage, fordi debatten er løbet af sporet, siger Vestres gruppeformand Kristian Jensen og fortsætter:

 - Kommissionen skulle se fordomsfrit på fordele og ulemper, hvis man legede med tanken om brugerbetaling som en tilskyndelse til at få de studerende hurtigere igennem. Debatten har vist, at det ikke er lykkedes at tage det fordomsfrit. Nogen har ændret fortolkningen, og det har skabt en usikkerhed, som vi ikke kan leve med, siger Kristian Jensen.

Tavs uddannelsesordfører

TV/MIDT-VEST forsøgte i dag at få en kommentar til Kristian Jensens udmelding fra Vestres uddannelsesordfører Esben Lunde Larsen.

Og det var en kort en af slagsen.

 - Jeg har ingen kommentar.