V-borgmestre til kamp

Tre Midt- og Vestjyske borgmestre appellerer i et brev til Lars Løkke Rasmussen om, at Venstre ikke står udenfor et kommende energiforlig.

brev.jpg

 

I skarpe vendinger går en række lokale venstre-borgmestre nu til kamp for, at partiet ikke kommer til at stå udenfor et kommende energiforlig.

Står fast på 3 mia.

Parti-ledelsen på Christiansborg har indtil nu stået fast på, at øgede afgifter for at gøre Danmark uafhængig af olie, kul og gas i 2050 højst må beløbe sig til tre mia. kroner, mens regeringen lægger op til afgifter på over 5,5 mia. kroner.

Seks har skrevet brev

Her fra landsdelen er det Iver Enevoldsen fra Ringkøbing-Skjern, Carsten Kissmeyer fra Ikast-Brande og Lars Krarup fra Herning Kommune, der har skrevet under på brevet, der er stilet til partiformand Lars Løkke Rasmussen personligt. De bliver bakket op af borgmestrene i Esbjerg, Varde og Tønder.

Stærkt uheldigt

"Et smalt forlig vil være stærkt uheldigt af flere årsager. Ikke mindst vil det automatisk skabe sikkerhed om de langsigtede rammevilkår og betingelser for investeringer for alle led i den danske energiindustri. I princippet vil der kun herske klarhed frem til udløbet af indeværende valgperiode. Det duer ikke. Derfor opfordrer vi Venstre til at arbejde for en bred politisk aftale om Danmarks fremtidige energipolitiske prioriteringer", skriver borgmestrene blandt andet i deres appel.

2:08
Seks Venstre-borgmestre - tre fra Midt-og vestjylland - har i et brev til Lars Løkke Rasmussen opfordret til at lempe på kravene for at opnå et bredt energiforlig.