Uventet mange opsigelser gør udflytning af job billigere

Færre medarbejdere end ventet flytter med deres job. Det er med til at sænke regningen for udflytningen.

Kystdirektoratet
Foto: Jonas Gravgaard, TV MIDTVEST

Prisen for udflytningen af statslige arbejdspladser er blevet sat ned fra 910 millioner kroner til 887 millioner kroner.

En del af forklaringen på justeringen skal findes i, at færre ansatte end ventet vælger at flytte med deres arbejde ud i landet.

Det viser en rundringning, som netavisen Altinget har foretaget til en række myndigheder, der er ved at flytte ud.

En af dem er Slots- og Kulturstyrelsen, der skal flytte 60 årsværk fra København til Nykøbing Falster. Oprindeligt var forventningen, at halvdelen af medarbejderne ville flytte med. Det skøn er nede på seks personer nu.

Styrelsen har samtidig nedsat skønnet over udgifter fra 23,9 til 8,4 millioner kroner.

- Den væsentligste årsag til faldet i de forventede omkostninger er, at der er færre medarbejdere end først forventet, som nu forventes at vælge at flytte bopæl i forbindelse med udflytningen, skriver Styrelsen til Altinget.

Når medarbejderne ikke flytter med deres job, slipper styrelserne for udgifter til flyttegodtgørelse, flytning af bohavet, handelsomkostninger og huslejetab.

Et andet eksempel er udflytningen af 15 årsværk fra Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning i København til Kystdirektoratet i Lemvig. Her ventede man, at ni medarbejdere ville flytte med, men det blev kun en enkelt.

En nært forestående udflytning er Geodatastyrelsen, der tirsdag rykker ind i de nye lokaler i Aalborg. Her var forventningen en regning på 46,7 millioner kroner, men den lander på 39,4 millioner kroner, skriver Altinget.

- Vi har ikke været i stand til at ansætte og oplære nye medarbejdere i samme tempo, som de erfarne medarbejdere har forladt os, siger Geodatastyrelsens direktør, Pia Dahl Højgaard, til Altinget.

Hos Forsvarsministeriets Personalestyrelse var der ingen af de 32 medarbejdere, der ville flytte fra Ballerup til Hjørring. Det sænkede flytteregningen fra 8,8 til 6,6 millioner kroner.

Udflytningen af alle de 3900 statslige arbejdspladser skal ifølge planen være gennemført i 2019.