Utryghed i nattelivet i Thisted efter chikane

Flere er utrygge ved at tage i byen i Thisted efter chikane. Politi og asylcentret har derfor skærpet indsatsen.

Politi i nattelivet i Thisted

Historierne om chikane i nattelivet fyldte meget i Thisted i går aftes. Nogle var utrygge ved at gå alene og gør det derfor ikke længere. 

Anne Christensen fra Thisted har selv oplevet chikanen. Nytårsaften kom en gruppe asylansøgere for tæt på.

- De kom hen til mig og dansede op ad mig og gramsede på mig. Jeg sagde til dem flere gange, de skulle gå væk, men det forstod de ikke. Så gik jeg. De fulgte efter og stod lidt væk, siger Anne Christensen.

Andre i natten oplever også problemerne. En af byens taxachauffører kører flere unge hjem med dårlige oplevelser.

- Jeg har rigtig ofte oplevet, at der er kommet kunder ind, som er blevet antastet. De er blevet raget på, slikket i ansigtet og taget på numsen. Jeg har været taxachauffør i 5 år her, og det er først nu, det her er sket. Men i denne her weekend er der mere stille, siger Jan Andresen, taxachauffør i Thisted.

Asylcentret har reageret

Asylcenteret har reageret på episoderne. Siden i fredags har de haft to ansatte i nattelivet, der både taler iransk, afghansk og arabisk.

- Vi skal holde øje med beboerne på asylcentret, og så er vi der for at løse problemerne, før de opstår. Vi skal bare være der for at holde øje med, de opfører sig ordentlig, for de skal kende reglerne i Danmark. Og det er gået fint. Der er ikke sket noget endnu, siger Ammar Muhammed Ali, der til daglig arbejder på asylcentret i Thisted.

Politiet har også skærpet indsatsen. I onsdags var de på Asylcenteret for at fortælle om god opførsel, ligesom de har kørt med ekstra patruljer i Herning og Thisted i weekenden.

- Denne her weekend har vi specielt haft meget fokus på nattelivet i Thisted og har haft kontakt med de forskellige restauratører. Det har ikke givet anledning til noget. Det har været få asylansøgere i nattelivet, så det har ikke givet anledning til noget, siger Anders T. Olesen, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiets skærpede indsats fortsætter et par uger.