Utryg far: Ulven skal ikke komme tæt på mine børn

Lasse Langager fra Borris spottede i weekenden en ulv tæt på sit hjem. Nu frygter han, at ulven kommer tættere på hans familie.

ulvborring.jpg

Det var noget af et syn, der mødte hobbylandmanden Lasse Landager, da han i søndags sad i sin traktor.

- Jeg sad i traktoren - 20-30 meter fra ulven. Jeg kunne se, at den stoppede op flere og gange og skrabede i jorden. Derfra kunne jeg se, at den fortsatte nedover nogle græsmarker, siger Lasse Langager.

Ulven vandrede rundt under 400 meter fra familien Langagers hjem ved Borris. Nu frygter han for sine fire børns sikkerhed, hvis ulven bliver fast inventar i området.

- Det er lidt skræmmende, når vi har små børn, som holder madpakketure henne i parken. Jeg synes, den kommer tæt på. Jeg vil ikke bryde mig, hvis de begynder at vænne sig mere og mere til mennesker, siger Lasse Langager.

Naturstyrelsen maner til ro

Selvom der på det seneste er blevet spottet ulv i Kølkær, ved en børnehave i Viborg og nu i Borris, er der ifølge Naturstyrelsen ingen grund til bekymring.

- Er der nogen, der er bekymrede, skal man selvfølgelig tage det alvorligt, men herfra lyder budskabet, at der ikke er nogen grund til bekymring, for det viser erfaring fra andre lande.
Erfaringerne viser, at ulven ikke vænner sig til mennesker. Det er et vildt dyr som alle andre i naturen, og de vænner sig umiddelbart ikke til mennesker, siger Jens Henrik Jakobsen, vildtkonsulent, Naturstyrelsen Vestjylland.

Se Lasse Landagers billeder øverst i artiklen.