Utilfredse naboer til skydebane: Det lyder lidt som en tredje verdenskrig

En konflikt mellem en skydebane og dens naboer i Nees er spidset til.

2:13
En jagtforening i Nees har fået lov til at skyde mere end dobbelt så meget som tidligere, og det er til stor gene for naboerne

I går besluttede kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, at foreningen NBL Jagtforening i Nees må skyde i 450 timer om året, mod de 120 timer de har haft tilladelse til tidligere.

Det er naboerne trætte af.

- Det lyder lidt som en tredje verdenskrig nogle gange, siger tømrermester Jørgen Møller.

Skydebanen ligger under 300 meter fra hans grund.

- På en dag, hvor der er skydning, kan vi lige så godt gå indenfor, forklarer han.

Han er derfor én af de mange naboer, som er kommet med indsigelser til kommunen.

450 timer årligt

Hos kommunen stemte et flertal for, at den lokale jagtforening, NBL Jagtforening, fik tilladelse til flere timer. De har haft en advokat til at kigge på sagen, og ifølge loven er de berettigede til godkendelsen.

- Hvis det var sådan, at vi i kommunalbestyrelsen frit kunne stemme uden at skulle tage hensyn til, at der faktisk er en lovgivning, der giver jagtforeningen ret til at få den tilladelse, så tror jeg, at et flertal havde ønsket at lytte til lokalsamfundets bekymringer, og at man ikke havde givet den tilladelse, siger formanden for teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune, Steffen Damsgaard.

Jan Christensen er formand for NBL Jagtforening.
Jan Christensen er formand for NBL Jagtforening.
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Støjdæmpende materialer

NBL Jagtforeningen har omkring 350 medlemmer. De forstår ikke kritikken.

- Vi står med en lidt sær mavefornemmelse, for vi havde aldrig forestillet os, at sagen skulle trække sådan ud, og at vi ville møde den modstand, som vi har mødt. Det har aldrig været vores ambition at skulle genere nogen herude, fortæller formanden for NBL Jagtforening, Jan Christensen.

Før jagtforeningen kan benytte sig af de ekstra timer, så skal de have en ny miljøgodkendelse. Det kræver, at de investerer 200.000 kroner i støjdæmpende materialer.

- Vi tror på, at når vi får lavet de her støjforanstaltninger, så kommer vi til at skyde lidt længere, men støjen vil blive væsentligt lavere, end den er nu. Derfor tror vi ikke, at det vil komme til at genere naboerne så meget, som det gør i dag, forklarer Jan Christensen.

Men det er naboerne ikke tilfredse med.

- Nu har vi gjort det, der står i vores magt. Og nu er vi nødt til at få fat i en advokat til at hjælpe os, slår Jørgen Møller fast.