Usunde sager var bandlyst til e-sportsturnering

Cola og chips var i dag skiftet ud med æbler og vand til e-sportsturnering i Herning.

Under dagens e-sportsturnering i Herning var det æbler, Rasmus Merrild kunne forsyne sig med.
Under dagens e-sportsturnering i Herning var det æbler, Rasmus Merrild kunne forsyne sig med.
Foto: Kristian Brønsbæk

Det var ikke cola og chips, der var på bordet ved siden af Rasmus Merrild og de andre deltagere ved dagens finale i UngHernings e-sportsturnering. I stedet var det vand og æbler, der var forsyningen under turneringen.

- Man kan godt mærke, at det giver lidt mere energi, når man skal spille. Og det holder også lidt længere, når man spiser æbler og drikker vand i stedet for slik og cola, siger Rasmus Merrild, som går på Herningsholmskolen i Herning. 

At de usunde produkter er byttet ud med de lidt sundere, er en helt bevidst strategi fra Ungdomsskolen i Hernings side. For det er nemlig blevet en del af regelsættet hos ungdomsskolen.

- Vi lærer dem om en sund livsstil. Vi viser de unge, at hvis man skal være god e-sportsudøver, så kræver det, at man går ordentligt tid i seng, at man spiser ordentligt, og at man tager sin krop seriøst, siger Morten Færk Rygaard. Han er tovholder på e-sportsturneringen i Herning.

Stor opbakning

Mange har en fordom om, at e-sport er lig med cola og chips, imens man spiller, men ifølge Morten Færk Rygaard holder den fordom bestemt ikke længere.

- Når vi kan samle 100 mennesker, selvom de ved, at de ikke får cola og chips, så viser det, at det ikke er de usunde ting, det handler om. Det er mere det sportslige og kammeratskabet, siger Morten Færk Rygaard.

Og for Rasmus Merrild vægter det sociale også højt.

- Jeg synes, det er sjovt, at man kan spille med andre i stedet for bare at sidde på sit værelse og spille, siger Rasmus Merrild.

Til turneringen deltog også spillere fra Ung i Aarhus, Ikast-Brande Ungdomsskole og Syd-Djurs Ungdomsskole. Deltagerne spillede blandt andet League of Legends og CS:GO. 

1:17
Fire ungdomsskoler havde inviteret små 100 unge til at esport-arrangement, hvor usunde ting var bandlyst.