Usædvanligt samarbejde: S og V indrykker annonce sammen

Venstre er under pres i Ringkøbing-Skjern. Nu samarbejder partiet med Socialdemokratiet om en annonce i det lokale dagblad.

De to partiet har indrykket denne annonce i Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
De to partiet har indrykket denne annonce i Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

Er der to partier, der står i sammen i dansk politik, så er det Socialdemokratiet og Venstre.

I hvert fald i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor de to partier er gået sammen om en fælles valgannonce i Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

I annoncen opfordrer kommunens Venstre-borgmester Hans Østergaard og viceborgmester Søren Elbæk fra Socialdemokratiet vælgerne til at stemme personligt på Venstres Kenneth Mikkelsen eller socialdemokraten Annette Lind.

- Jeg har siddet som borgmester i godt og vel et års tid, og både Søren og jeg har erfaret, hvor afgørende det at have gode forbindelser på Christiansborg. Det har vi gjort brug af mange gange. Derfor vil vi gerne signalere, at det er vigtigt at stemme personligt på en af kandidaterne fra de etablerede partier, siger Hans Østergaard til tvmidtvest.dk.

Under pres fra Kristendemokraterne

Venstre er under pres i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor kristendemokraten Kristian Andersen håber på at få stemmer nok til et kredsmandat.

Ved kommunalvalget i 2017 fik Kristendemokraterne 15,5 procent af stemmerne i kommunen, og i Venstre frygter man, at den store stemmesluger Kristian Andersen vil få så stor opbakning, at Kenneth Mikkelsen, der har afløst Esben Lunde Larsen, ikke opnår valg.

- Er det her en advarsel mod at stemme på Kristian Andersen? 

-  Jeg synes, at det er meget naturligt, at vi anbefaler en kandidat fra vores egne partier. Mere ligger der ikke i det. Og så synes jeg også, at det er stor fordel med en kandidat, der bliver en del af stor gruppe på Christiansborg.

- Er du nervøs for, at Kenneth Mikkelsen ikke bliver valgt?

- Der er flere kandidater, der skal deles om stemmerne, men der er traditionelt mange Venstre-vælgere i Ringkøbing-Skjern Kommune og i det midt- og vestjyske i det hele taget. Jeg har en tro på, at Kenneth nok skal blive valgt, og jeg vil i de kommende dage gøre mit for, at det lykkes, siger Hans Østergaard.

Kristendemokraten Kristian Andersen, der i øvrigt også er viceborgmester i Ringkøbing-Skjern, tager det usædvanlige samarbejde med ro. 

- De er deres gode ret til at anbefale, hvem de har lyst til. Jeg hæfter mig mere ved den massive opbakning, jeg har oplevet fra borgere og erhvervslivet. Den er jeg meget glad, siger han. 

3:02
SE OGSÅ: Indslag fra den 19. marts om Venstres frygt for stemmespild i det vestjyske.