Usædvanlig urolig weekend i Skive: Politiet kunne ikke følge med

Sidste weekend i efterårsferien blev så travl for lokalpolitiet i Skive, at der måtte tilkaldes assistance i form af en indsatsledervogn og en hundepatrulje.

politibil.jpg
Foto: martin sylvest Andersen, Scanpix

Weekenden har været usædvanlig travl for lokalpolitiet i Skive. Både fredag og lørdag nat var politiet så presset af uroligheder i nattelivet, at de måtte have assistance af en indsatsledervogn. Lørdag måtte også en hundepatrulje tilkaldes. 

- Vi har haft en del at se til i weekenden. Faktisk er der sket mere end politiet har kunne nå, fortæller politiassistent ved lokalpolitiet, Niels Bach.

Blandt andet måtte politiet fredag nat rykke ud til et masseslagsmål på Zwei Grosse Bier Bar på Nordbanevej i Skive. Her var syv personer røget i totterne på hinanden. Først inde på baren og derefter udenfor. 

- Vi får fat på tre af de implicerede. De er efterfølgende allesammen sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen/restaurationsloven ved at have udvist voldelig adfærd, fortæller Niels Bach. 

Politiet ved ikke, hvorfor de syv personer var endt i slagsmål, men Niels Bach fortæller, at netop den episode er symptomatisk for resten af natten. 

- Der var uro og uorden resten af natten på forskellige beværtninger i bylivet. Eksempelvis igen ud for et pizzeria klokken 03.30 og senere ballade ved Rådhuset også. 

Lørdag aften og nat blev nogenlunde ligesom den foregående med travlhed og uro. Blandt andet måtte tre patruljer tilkaldes til en eftersætning omkring Højslev, hvor politiet havde fået øje på en bil, der var stjålet fra en bilforhandler tidligere på aftenen. 

Tyven blev anholdt og sigtet for brugstyveri, kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, besiddelse af euforisrende stoffer samt overtrædelse af våbenloven og knivloven, idet han havde tre kasteknive, to pushdaggerter, en peberspray og en låsbar foldekniv på sig. Han er nu varetægtsfængslet i 14 dage. 

Politiet har ikke en sikker forklaring på, hvorfor lige netop denne weekend har været ekstra travl. 

- Der er ikke umiddelbart nogen forklaring, men måske har efterårsferien betydet, at folk har kedet sig og ekstra mange har været i byen, siger politiassistent Niels Bach.