Urolig nat: Vold mod betjent og tyvebander på spil

Ualmindelig travl nat for Midt- og Vestjyllands Politi med flere anholdte

En 20-årig mand fra Herning blev i nat anholdt efter en batalje ved et af de lokale værtshuse. Den unge mand, der tidligere er dømt for vold, var i klammeri med en dørmand da politiet dukkede op. 

- Der opstår lidt tumult og i den forbindelse slår den 20-årig ud efter en af betjentene, fortæller vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Slaget giver kun betjenten en let rødmen på kinden, men den 20-årig er sigtet for vold mod tjenestemand i funktion, og blev i dag vartægtsfængslet i fire uger efter et grundslovsforhør.

To litauere kan også se frem til foreløbig fire uger i fængsel, efter de i nat blev standset af en politipatrulje nord for Viborg. 

De to mænd, på henholdsvis 30 og 29 år kørte i en Audi med stjålne danske nummerplader. I køretøjet fandt politiet værktøj og andet udstyr som indikerede, at de var på tyvetogt i området.

Kort efter anholdelsen fik politiet en anmeldelse om et tyveri i Skals, hvor der bl.a. var stjålet smykker. Ved tyveriet var der brugt et koben, som angiveligt er det samme poltiet har fundet i de to litaueres bil.

Endelig kunne politiet i nat pågribe en tyv på fersk gerning i Skive. Den 40-årige gerningsmand udløste under et indbrud en alarm i institutionen "Huset" på Frederiksdal Alle` i Skive.

En vægter, der var sendt til stedet, blev skubbet væk af gerningsmanden, som dog sekunder efter blev pågrebet af en af politiet hundepatruljer.

Midt- og Vestjyllands Politi har mistanke om, at endnu en gerningsmand var med under indbruddet i institutionen. Der er ingen oplysninger om, hvad der er stjålet.

Også den  40-årig blev fængslet i fire uger efter han havde være fremstillet i et grundslovsforhør tidligere på dagen.