Uro på asylcenter blussede op

Politiet måtte i aftes skride til yderligere anholdelser på asylcenter i Herning

Midt- og Vestjyllands Politi måtte i aftes, påny,  rykke ud til asylcentret i Herning, hvor uenigheder mellem beboerne tidligere på dagen var endt med slagsmål.

Klokken 23 i aftes blussede uroen op igen, og for at få ro på gemytterne ville politiet flytte en af beboerne til det nærliggende asylcenter i Holstebro.

Ifølge vagtchef Lars Even fra Midt- og Vestjyllands Politi, opstod der tumult og betjentene måtte skride til anholdelse af en asylansøger, der undervejs forsøgte at smide smide en øldåse efter en af de andre beboere på centret.

- Vores tilstedeværelse og anholdelsen har tilsyneladende skabt ro, siger Lars Even her til morgen. Vi har ikke hørt om yderligere ballade på centret.

Uroen på asylcentret begyndte at ulme allerede onsdag ved middagstid. En gruppe beboere skulle flytte fra centret og der blev holdt afskedsfest med fællesspisning.

Efterfølgende var der arrangeret en fodboldkamp, som udløste slagsmål mellem to grupperinger. Politiet måtte i den forbindelse anholde en person på centret.