Universitet: Esben Lunde Larsen har plagieret

Københavns Universitet har fundet eksempler på plagiat i Esben Lunde Larsens ph.d.

Esben Lunde Larsen

Det Teologiske Fakultet på Københavns Universistet har fundet en række eksempler på plagiat og selvplagiat i uddannelsesminister Esben Lunde Larsens (V) ph.d.-afhandling. Det meddeler fakulteket i en pressemddelselse. Fakultetet har nu bedt Praksisudvalget om at gå ind i sagen.

- Vores undersøgelser sætter spørgsmålstegn ved, om afhandlingen overholder normerne for god videnskabelig skik. Og det vil jeg nu gerne have afgjort. Men det er et område, hvor der ikke er en facitliste. I vurderingen indgår bl.a. plagieringens omfang, karakter og kontekst, siger dekan Kirsten Busch Nielsen.

Hun har givet sagen videre til Praksisudvalget. Det er universitetets fælles organ, når det handler om den slags sager. 

Har plagieret sig selv

Det er virksomheden Urkund, der har foretaget en analyse af afhandlingen. Ifølge fakultetet viser den "sammenfald" med fem andre tekster, som Esben Lunde Larsen selv har skrevet. Han har bare ikke angivet kilderne. Der er desuden fundet "snævert tekstsammenfald med et arbejde af en anden forfatter uden henvisning og desuden et løsere sammenfald med en bog skrevet af en tredje forfatter," hedder det i pressemeddelelsen.