Union vil have flere børn og unge til at spille ishockey

Dansk Ishockey Union vil have flere børn og unge til at spille ishockey. Men det kræver flere ishaller, mener landsholdsspiller.

VMishockey
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Et landsdækkende skoleprojekt om ishockey til gengæld for billetter til VM i Herning og København er i gang. For Danmarks Ishockey Union vil gerne have flere børn og unge til at interesse sig for skøjter og puck.

- Der er nogle klasser, lærere og elever i særdeleshed, som har vist interesse for det. Vi skulle da være nogle skarn, hvis vi ikke tog fat i det igen, når der kommer is på de danske skøjtehaller efter sommerferien, siger Ulrik Larsen, der er direktør i Danmarks Ishockey Union.

Landsholdsspiller: Der skal bygges flere ishaller

Der er i hele Danmark blot 17 ishockeyhaller, hvoraf de to er i Midt- og Vestjylland. Sammenlignet med Canada er vi 340.000 danskere om en ishockeyhal, hvor canadierne blot er 11.000. Det vidner altså om, at sporten er lille herhjemme.

- Hvis man er vokset op i Holstebro eller Vejle, er der jo langt til den nærmeste ishal; så er det måske bare nemmere at gå til håndbold eller fodbold, så på længere sigt er det vigtigt at få bygget nogle flere haller, siger landsholdsspiller Peter Regin.

- Man gør et godt stykke arbejde i byerne, hvor der er haller. For eksempel i Herning med de unge, hvor der er stor interesse. Derfor er det vigtigt at bygge nogle flere haller, uddyber han.

- Hvis vi boede i Herning, gik vi til ishockey

Blandt de 8.500 skolebørn og -lærer, som er publikum til VM i ishockey, er Stine Riber Andersen, der går i 7. klasse på Tingstrup Skole i Thisted. Og hun er begejstret for issporten.

 
 
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

- Min bror og jeg har snakket om, at hvis vi boede i Herning, var det nok ishockey, vi ville gå til, fortæller hun.

I alt er der solgt 340.000 billetter til VM i ishockey i Danmark.

2:34