Fremtidsgruppen til kamp: Unikt politisk samarbejde vil sætte Thy og Mors på Danmarkskortet

15 partiforeninger fra samtlige politiske partier fra Thy og Mors er gået sammen i fællesskabet Fremtidsgruppen Mors-Thy.

Fremtidsgruppen blev oprettet sidste år af alle 15 partiforeninger i Thy og på Mors. Det er en tværpolitisk sammenslutning, der i fællesskab vil kæmpe området.
Fremtidsgruppen blev oprettet sidste år af alle 15 partiforeninger i Thy og på Mors. Det er en tværpolitisk sammenslutning, der i fællesskab vil kæmpe området.
Foto: Lasse Dieckmann

Politikere larmer som regel mest, når de råber op om deres forskelligheder og uenigheder. Politikerne på Mors og i Thy har også deres stridigheder, men én ting kan de blive enige om: 

Thy og Mors skal være attraktivt.

Og med den overskrift oprettede alle 15 partiforeninger i Thy og på Mors sidste år fællesskabet Fremtidsgruppen Mors-Thy. En tværpolitisk sammenslutning, der i fællesskab vil kæmpe for Mors og Thy. 

- Vi kan godt tage mange ting op selv, men vi står meget stærkere, hvis vi går sammen alle sammen, fortæller Jens Otto Nystrup, der er repræsentant i Fremtidsgruppen Mors-Thy for Socialdemokratiet. 

Årlige stormøder

I forbindelse med deres arbejde har de valgt, at der én gang om året skal være et stormøde, der sætter på en bestemt udfordring i Thy og på Mors. 

Det format havde premiere sidste år, hvor bosætning var på programmet. Næste gang er det dog klimaet, der skal have et ekstra kig.

- Det er fordi, det er vigtigt at få gjort noget for klimaet, og i det hele taget passe godt på vores natur, fortæller Peter Michaelsen, der er Enhedslistens mand i Fremtidsgruppen Mors-Thy. 

Og denne gang skal det gøres med en konkurrence, hvor morsingboerne og thyboerne kan komme med deres bud på, hvordan vi allesammen kan leve en lille smule grønnere. 

- Ganske få ting i vores ændrede adfærd kan bidrage til nogle kæmpe fremskridt på det her område, så vi kan få nedbragt den CO2, fortæller Jens Otto Nystrup, der bliver bakket op af sin Fremtidsgruppe-kollega. 

- Jeg håber, at vi får nogle gode idéer, og at de også bliver ført ud i livet, for det skal jo helst inspirere til, at der sker noget, fortæller Peter Michaelsen. 

Deltag i konkurrencen

Fremtidsgruppen Mors-Thy håber, at borgerne i Thy og på Mors vil forsøge at svare på følgende spørgsmål:

Hvordan vil du/I som borgere på Mors eller i Thy have fokus på GRØN ADFÆRD?
Kom med et konkret forslag, som fortæller om, hvad du/I allerede gør, eller hvad du/I vil planlægge at gøre i forhold til GRØN ADFÆRD i nærmeste fremtid.

Konkurrencen henvender sig både til ungdomsuddannelser, virksomheder og borgere i al almindelighed. 

Man deltager i konkurrencen ved at sende sin idé til fremtid@mors-thy.dk inden 2. december. 

Herefter vil der blive udvalgt seks finalister. Vinderen findes til stormøde den 3. februar. Et stormøde, der bliver dækket live af TV Midtvest.

Hvis du går rundt med en idé, eller du gør noget i det små derhjemme, i din virksomhed eller din skoleklasse har en skarp idé, så skriv ind til konkurrencen.

Så har du nemlig chancen for at vinde gode præmier og ikke mindst inspirere andre til at leve en lille smule grønnere hver eneste dag. 

Man kan finde mere information om konkurrencen på Facebook-siden Fremtidsgruppen Thy-Mors.

1:53