Unge vil hjælpe demente med ny app

Fire elever fra Herningsholm Gymnasium har fået en god idé. De vil hjælpe demente med noget hjernegymnastik.

Fra venstre: Mathias Kannegaard, Kasper Slator og Ida Sophie Guldbrandt er klar til at rejse til Bruxelles med deres demensapp.
Fra venstre: Mathias Kannegaard, Kasper Slator og Ida Sophie Guldbrandt er klar til at rejse til Bruxelles med deres demensapp.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Onsdag aften bliver vinderne af EM i Entreprenørskab offentliggjort ved en ceremoni i Bruxelles. Her er fire studerende fra Herningsholm Gymnasium nomineret. 

Deres idé er en applikation, som skal hjælpe demente med at holde gang i hjernen med nogle simple små øvelser. Opfindelsen har de kaldt Braintap, og den består blandt andet af vendespil og lignende udfordringer. 

- Det skal være så let for brugeren som muligt, og vi forsøger at lave det sådan, at demente kan spille det, uden at der står et plejepersonale ved siden af, siger Mathias Kannegaard, der er en af de gymnasieelever, som er kommet op med idéen. 

De unge er blandt andet kommet på idéen, fordi de selv har kendskab til nogen, der har demens. 

- Det er hårdt at se, hvordan ens mor glemmer en, og man ikke længere kan holde en ordentlig samtale med en dement person, siger Kasper Slator, der også er med i projektet. 

Meningen med appen er, at de kognitive øvelser skal standse udviklingen af demens, hvilket undersøgelser også understøtter, at det gør. 

Forhåbningerne til appens chancer til EM i Entreprenørskab er høje hos skaberne. 

- Vi tager til Bruxelles med forventninger om at vinde hele skidtet, siger Ida Sophie Guldbrandt, som også tager med til Bruxelles, som en del af Braintap.