Unge tændte ild og kastede sten mod brandbil

Brandvæsnet rykkede først på natten ud til en brand i en knallert i Silkeborg. Her blev de mødt af stenkast fra fire unge drenge.

Det var her ved boligområdet på Resedavej i Silkeborg, at fire unge tændte ild til en knallert og kastede med sten mod brandvæsnet.
Det var her ved boligområdet på Resedavej i Silkeborg, at fire unge tændte ild til en knallert og kastede med sten mod brandvæsnet.
Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

Brandvæsnet blev mødt af stenkast fra fire unge drenge, da de natten til mandag kl. 01.06 rykkede ud til en brand i en knallert på Resedavej i det nordlige Silkeborg. 

Da brandvæsnet kom frem, stod de fire unge mænd omkring den brændende knallert. De begyndte herefter at kaste sten mod brandbilen. De forsøgte at flygte fra stedet, men det lykkedes politiet at anholde en af drengene. Han er 17 år og fra Silkeborg.

- De tre andre formår at stikke af, men den ene unge mand bliver anholdt og sigtet for brandstiftelse og hærværk, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Carsten Henriksen.

Han fortæller, at de af og til har episoder i området, hvor unge starter en brand og stikker af. For under en måned siden var der et lignende tilfælde i samme område af byen, hvor der også blev kastet med sten mod brandfolkene. Politiet tager derfor sagen meget alvorligt.

Endnu et stenkast mod brandbilen

Da brandvæsnet en time efter den første episode forlader området igen, bliver de endnu en gang, denne gang på Kejlstrupvej, mødt af stenkast fra en gruppe drenge. Formentlig de tre som stak af fra den første episode. 

- Det er en meget bekymrende adfærd, lyder det fra Carsten Henriksen. 

Det lykkedes ikke politiet at finde frem til de tre andre drenge. Den 17-årige dreng, som blev anholdt, er mandag morgen til afhøring og bliver herefter løsladt. 

Ud over store buler i brandbilerne, kom ingen brandmænd til skade ved episoderne.