Unge søger psykisk hjælp

Unge mennesker søger i stigende grad hjælp for psykiske problemer. Landsdelens psykologer har mere travlt end tidligere.

05032010unge001.jpg

Se video med psykolog længere nede på siden.

Studievejledere og psykologer har mere travlt end tidligere. Mange steder står de unge i kø for at få en samtale. De har nemlig ondt i livet og har brug for hjælp til at komme videre.

- Det er et faktum at flere unge har psykiske problemer. Og et stigende antal unge begår selvmord, beretter skolepsykolog Helle Enstrøm fra Struer Gymnasium.

Ifølge en rundringning, TV/MIDT-VEST har foretaget, er tendensen den samme hos størstedelen af landsdelens skolepsykologer. Og også studievejlederne oplever, at mange samtaler ikke længere kun handler om valg af fag og eksamensskræk.

- Vi oplever, at der er mange unge, med ondt i livet, forklarer Lonni Gelsdorf, som arbejder på Holstebro Gymnasium og som er repræsentant for landsdelens studievejledere.

På Viborg Katedral Skole oplever rektor det samme som landsdelens studievejledere. Eleverne kommer ofte til ham med alvorlige problemer.  Og antallet af samtaler har aldrig været højere i hans 17 år som rektor.

- Og det er ikke bare antallet af samtaler, der er steget, det er også alvoren i samtalerne, forklarer Erling Østergaard.

Det er frivilligt, om ungdomsuddannelserne vil have en psykolog tilknyttet, men langt de fleste, af de skoler, TV/MIDT-VEST har talt med, tilbyder psykologhjælp til de unge.

Psykolog Helle Enestrøm synes det er positivt, at flere unge søger hjælp. Her forklarer hun om, hvad hun oplever i samtalerne med de unge.