Sommercamp i skatehallen: Unge lærer tricks af internationale stjerner

43 unge er lige nu samlet på en træningslejr i skatehallen i Brande. Med sig har de nogle af scooter-sportens ypperste, internationale navne.

19voloebehjul.jpg
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Der bliver i disse dage øvet tricks på løbehjul til den helt store guldmedalje i skatehallen i Brande. Her er 43 'scootere' – skatere, der er gode til at lave tricks på et løbehjul – nemlig samlet på en træningslejr.

Og det er ikke en hvilken som helst træningslejr. To af sportens helt store stjerner er kommet til byen for at lære deres bedste tricks fra sig.

Det drejer sig om Dante Hutchinson fra England og Dylan Morrison fra Australien, der for nyligt blev nummer tre ved verdensmesterskaberne i Barcelona.

Stjerner, de unge aspiranter ellers kun ser på internettet.

- Nogle gange ser jeg dem på YouTube, og andre gange ser jeg dem på Instagram, forklarer 10-årige Oskar Tang Ellersgaard fra Brande.

11-årige Mads Søndergaard fra Gjellerup tilføjer:

- De er gode til at køre, og de er mine idoler, så jeg gad godt være lige så god som dem.

Stjernerne nyder at lære fra sig

Selv nyder stjernerne også at være en del af træningslejren og muligheden for at kunne lære fra sig til de nysgerrige deltagere.

- Der er mange unge mennesker, og det er godt for sporten. Det gør det bare endnu bedre, at jeg kan komme herover og lære dem nogle ting, som de ikke kan endnu, siger Dylan Morrison.

- Og hvem ved? Måske er det med til at ændre deres syn på løbehjul, og måske bliver de den næste verdensmester. Det er superfedt, lyder det.

De unge drenge er i hvert fald klar på at knokle for at blive gode på deres løbehjul. De regner selv med, at det vil tage dem nogle år at nå i mål, men det vigtigste er i første omgang at være med.

- Det er fedt bare at chille og lære en masse tricks. Og hvis man så bliver god nok, kan man tjene penge på det, siger Oskar Tang Ellersgaard.

2:52
I indslaget her kan du komme med på træningslejren i skatehallen i Brande.,