Kommende læger vælger Thisted Sygehus

Selvom Regionshospital Nord i Thisted er udfordret på flere områder, går det godt med at rekruttere unge medicinstuderende.

Læge

For første gang i flere år har Regionshospitalet i Thisted besat samtlige af de såkaldte KBU-stillinger, som tilbydes til unge læger, der vil videreuddanne sig, når medicinuddannelsen er færdiggjort på universitetet. Det er glædelige nyheder for Regionshospital Nord i Thisted, der for bare få siden blot kunne besætte tre-fire af KBU-pladserne.

- Det ser rigtig godt ud. Det er fantastisk glædeligt, at vi får de KBU-læger, vi har brug for. De er vigtige for os. Dels giver de et godt fagligt løft til gavn for patienterne, dels håber vi, at de fortsætter i deres videre uddannelsesforløb hos os i de såkaldte introduktions-stillinger, fordi de har erfaret, hvor god en arbejdsplads og uddannelsessted, vi tilbyder, siger Claus Brøckner Nielsen, lægefaglig direktør på Regionshospital Nord i Thisted.

Cluas Brøckner mener, at man i Thisted er lykkedes med at en rekrutteringsstrategi, som skal sikre de unge læger, som der er brug for. Han håber samtidig, at Regionshospital Nord i Thisted, kan blive en rugekasse for unge ambitiøse læger.

Godt uddannelsessted

Martin Østergaard er medicinstuderende og er født og vokset i Thisted. Han håber på, at han i fremtiden skal være med til at udgøre lægekorpset på i Thisted. For ham stod valget mellem et forløb i Aarhus eller Thisted, men han var aldrig i tvivl.

- Man kommer hurtigt til fadet og får nogle opgaver, som er meget blandede. Man kommer ikke nødvendigvis til at sidde som sådan en papirnusser, som man måske gør på de større sygehuse. Du får en masse forskellige opgaver, og dem kommer du hurtigt i gang med. Jeg er rigtig glad for at være her. Det er et rigtig godt uddannelsessted, siger Martin Østergaard.

Regionshospital Nordjylland skaber desuden skræddersyede forløb for læger, der vil videreudvikle deres faglighed.