Unge iværksættere vinder særpris ved EM i entreprenørskab

Stor opmærksomhed omkring ny applikation, der skal hjernetræne demente

De fire unge gymnasielever på podiet med særprisen. Som nummer tre fra venstre ses: Kasper Slator. Nummer fem fra venstre er: Ida Sophie Guldbrandt. Derefter Mathias Kennegaard og James van der Klip.
De fire unge gymnasielever på podiet med særprisen. Som nummer tre fra venstre ses: Kasper Slator. Nummer fem fra venstre er: Ida Sophie Guldbrandt. Derefter Mathias Kennegaard og James van der Klip.

Det blev ikke til en topplacering, men derimod en fornem særpris til fire unge iværksættere fra Herningsholm Gymnasium, som de seneste dage har dystet ved europamesterskabet i entreprenørskab i Bruxelles i Belgien.

De fire gymnasieelever, Kasper Slator, Mathias Kannegaard, Ida Sophie Guldbrandt og James van der Klip, deltog ved EM med applikationen Braintap, som er målrettet stimulerende hjerne-træning af demente.

Ud over hjerne-gymnastik kan applikationen, ifølge de unge iværksættere, være med til at lindre symptomerne på demens.

Appen imponerede dommerne og sikrede den danske lejr særprisen AT&T Excellence in IT Award. Prisen gives som en anerkendelse for elevernes idé og for potentialet i projektet. 

Når de unge vender hjem fra EM skal de i kontakt med den amerikanske telekommunikationsvirksomhed AT&T’s danske afdeling, som var meget begejstret for elevernes idé og udviklingen af deres Braintap.

I det hele taget var der stor opmærksomhed omkring det danske bidrag til konkurrencen, som havde deltagelse af flere end 200 unge fra 35 lande. 

Vindere fra Estland

Gymnasieleverne fra Herning har arbejdet med deres demens-app i lang tid som en del af undervisningsforløbet Company Programme. Den 26. april vandt de DM i entreprenørskab, og det gav dem adgangsbilletten til europamesterskabet, Company of the Year Competition.

Vinderen af Company of the Year Competition blev gruppen Festera fra Estland, som har udviklet affaldsspande til hjemmet, der nedbryder biologisk affald. Via mikrobiologi, varme og ventilation kan affaldet nedbrydes lugtfrit i hjemmet, og på den måde reduceres mængden af affald og samtidig gøres det mere miljøvenligt.  

Omkring 4000 elever er årligt med i Company Programme i Danmark. Det er Fonden for Entreprenørskab der står bag Company Programme og det danske mesterskab i entreprenørskab, mens Company of the Year Competition arrangeres af JA Europe.