Unge hash-rygere på rette kurs

Problemet med hash-rygning blandt skoleelever i Hvide Sande er på retur vurderer skolelederen, efter at det er lykkedes at skabe et effektivt samarbejde mellem forældrene og SSP

290613HvideSande.jpg

I sidste uge var alle forældrene til eleverne i 7.-9. klasse på Hvide Sande Skole inviteret til bekymringsmøde, fordi skolen var blevet opmærksom på, at en gruppe mødtes i weekenden og eksperimenterede med at ryge hash.

Problemet er dog nu på retur mener både skolelederen og Ringkøbing-Skjern Kommunes SSP-medarbejder, efter at de unge har indrømmet forbruget af hash overfor deres forældre, og der er blevet skabt et netværk forældrene imellem.

Forældre ringer sammen

Forældrene til de unge, der har eksperimenteret med at ryge hash, ringer nu ofte sammen og udveksler erfaringer med hvordan det går. På den måde kan man hurtigt sætte en stopper for det, hvis nogen begynder at ryge igen.

- Samtidig sender forældrene også et fælles signal til deres børn om, at hash ikke er noget, de vil acceptere, og at der bliver lagt mærke til, om de tager stoffer. Og det virker askrækkende, fortæller Tom Arnt Thorup, der er skoleder på Hvide Sande Skole.

Se TV MIDTVEST's indslag om hashproblemerne i Hvide Sande:

2:04
Forældre til de ældste årgange på skolen i Hvide Sande indkaldt til bekymringsproblemer og nogle unges hashrygning