Unge fodboldspillere: Spår sejr til Danmark i aften

Unge fodboldspillere til Ikast Cup drømmer om at gå i Eriksens eller Schmeichels fodspor. Indtil da må de følge kampene fra sidelinjen og håbe på sejr til Danmark.

9-årige Frederik og 10-årige Rune spår en sejr til Danmark i aftenens VM-kamp mod Kroatien. Selv drømmer de om at gå i landsholdsspillernes fodspor en dag. Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

For 31. gang er 3000 børn i denne weekend samlet til fodboldstævnet Ikast Cup.

Og selvom de unge talenter er tralvt optaget af egne kampe og præstationer, så er de også udemærket klar over, at søndag aften byder på en vigtig VM-kamp for det danske herrelandshold. 

- 2-3, lyder det optimistisk fra 10-årige Rune Toft Vester fra Højslev. 

- Danmark har tre, og Kroatien får to, uddyber han. 

Han og vennen, 9-årige Frederik, er bare to af de unge spillere, der løber rundt på banerne i Ikast og drømmer om engang at gøre de danske VM-helte selskab. 

- Man skal øve sig. Man skal tage et par jongleringer, og man skal have en hård træner. Det har vi, siger Rune.

Dalsgaard har spillet Ikast Cup

Vejen fra banerne i Ikast til det store stadion i Nizhny Novgorod, hvor Danmark i aften møder Kroatien, synes umiddelbart ret lang, men det er altså ikke umuligt, at Rune og Frederik kan klare springet. I hvert fald startede en af de danske landsholdsspillere også med at spille Ikast Cup i sin tid. 

- I aften spiller Henrik Dalsgaard for det danske VM-hold. Han har trådt sine sko her på vores anlæg til Ikast Cup - selvfølgelig for en del år siden, da han spillede på et hold oppe fra Møltrup ved Viborg-kanten. Så der er jo nogen, der kommer ud af rugekassen her, fortæller Jan Rahbek, der er ansvarlig for stævnet. 

Selvom den sidste kamp til stævnet ikke faldt ud til Frederik og Runes fordel, så er de klar med et par gode råd til landsholdet i aften. 

- Snakke sammen. Det er i hvert fald, hvad de skal, synes jeg. Og de skal kunne lægge nogle hårde bolde, siger Rune. 

Lad os håbe, at drengene får ret i deres forudsigelser af resultatet. Danmark møder Kroatien i 1/8-finalen klokken 20.00.  

01:32

Unge talenter til Ikast Cup drømmer om VM. 

Luk video