Unge flygtninge skal lære at lede

DGI tilbyder unge flygtninge at tage en ungelederuddannelse, som skal indvie dem i det danske foreningsliv.

Humøret var højt og koncentrationen helt i top, da otte unge fra asylcentret i Holstebro i dag skulle lære at undervise andre asylansøgere. Det skal de som et led i DGI’s lederuddannelse. Her bliver de unge oplært i at stå i spidsen for både små og store opgaver, som man gør ude i foreningerne. Men vigtigst lærer de om det danske foreningsliv i DGI's ungelederuddannelse "Unge i Front".

En af dem, der har fået muligheden, er 14-årige Fajøza Rhamano Gharimane. 

 
 
Foto: Jesper Hejlskov Thomsen, TV MIDTVEST

- Det er rigtig sjovt. Vi kan lære om forskellige sportsgrene og træningsmetoder, siger Fajøza Rhamano Gharimane.

Når kursusbevist er i hus, er det håbet fra DGI’s side, at de unge selvstændigt er rustet til at kunne arrangere og stå for aktiviteter.

- Jeg håber, at de går ud og er instruktørere og trænere herude på asylcentret, men også at de måske har mod på at søge ind i en forening. Vi mener, det er rigtig vigtigt og en stor del af Danmark at være i et foreningsliv. Det er et stort åbent fælleskab, hvor der er fokus på sport, og det er der også mange, som er passioneret i herude, siger Lisa Brrun, der er uddannelsesinstruktør i DGI.

Unglederuddannelsen tager en uge, og når kursisterne er færdige, får alle deltagerne et uddannelsesbevis. Det er anden gang, at DGI holder unglederuddannelsen på et asylcentre.