Unge dropper torsdagsdruk

Tendensen med skoleelever, der går i byen om torsdagen, er på retur - i hvert fald i Holstebro.

Tendensen med skoleelever, der går i byen om torsdagen er på retur - i hvert fald i Holstebro.

Tidligere har byens uddannelsessteder kæmpet med trætte og tømmermandsramte elever om fredagen.

Men antallet af unge i bylivet om torsdagen er faldet drastisk, siger både skoler og natteliv. En vigtig udvikling, hvis de unge vil have det maksimale ud af deres uddannelse.

Festen er lukket

På Holstebro Tekniske Gymnasium er der ikke lagt op til fest som tidligere.

- Jeg tror vi kan tilskrive det ungdomskulturen i dag, generelt er de unge som vi arbejder med her, meget målrettet, de er seriøse omkring det de gør, arbejder med, lyder det fra Karsten Søndertof, rektor på Holstebro Tekniske Gymnasium.

Og han bakkes op af flere studerende.

- Det er jo dumt at man gør det en torsdag aften, når der er undervisning dagen efter, siger Louise Rasmussen, der går i 2. b på Holstebro Tekniske Gymnasium.

- Det er nok anderledes, end det var engang. Man går mere op i sin uddannelse, man vil gerne klare sig godt, siger Mikkel Poulsen, 2.b.

Lavt fravær fredag

Uddannelsesinstitutionerne i Holstebro har ellers kæmpet gevaldigt med elever der festede torsdag aften, og derfor mødte trætte, hvis overhovedet, i skole fredag.

Det kan de bekræfte på kontoret, fraværet om fredagen er nu nøjagtigt ligeså lavt som resten af ugen..

Men et sted bringer nyheden ikke lykke.

Barer og diskoteker ærgerlig

Byens barer og diskoteker sælger væsentlig færre sprutflasker om torsdagen end hidtil.

- For os restauratører er det jo super ærgerligt. Vi mangler jo en dag i vores omsætning i forhold til at betale de her forholdsvis store huslejer man betaler her i byen for at have en restauration, siger Rune Bach, formand for Restauratørerne i Holstebro.

Gymnasier i Herning og Viborg fortæller, at der heller ikke her er problemer. De fleste unge vælger bøgerne frem for Bacardien.

Se mere i vores nyheder klokken 19.30:

Tidligere var torsdage lig med trætte og tømmermands-ramte elever på Holstebros uddannelses-institutioner. Men ikke længere.