Unge anholdt for hjemmerøveri

Politiet har anholdt to unge på 17 og 18 år. Har erkendt voldsomt hjemmerøveri mod 85-årig mand.

hjemrovbjer.jpg

Natten til fredag klokken 01.25 anholdt politiet de to unge mænd efter et tip fra offentligheden. Anholdelsen skete på den 18-åriges bopæl, hvor den 17-årige også var til stede. Den 18-årige bor hos en plejefamilie.

- Det er godt det sker så hurtigt. Det sparer os en masse tid, og det er godt for den 85-årige at vide, at de er fanget, siger vicepolitikommissær Henrik Grove fra lokalpolitiet i Viborg

Politiet i Viborg fortæller, at anholdelsen skete uden dramatik. Den 18-årige er fra Bjerringbroområdet og den 17-årige fra Aalborg. De bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag, sigtet for det voldsomme hjemmerøveri mod den 85-årige onsdag aften.

Har erkendt røveri

Begge unge mænd har erkendt røveriet over for politiet. På den 18-åriges bopæl fandt politiet også tyvekoster fra røveriet, oplyser politiet.

Til politiet har røverne fortalt, at de troede den 85-årige lå inde med et større pengebeløb.

Røveriet sket onsdag aften i den 85-åriges landejendom på Storhedevejen uden for Bjerringbro. Bevæbnet med en økse, kniv og reb brød gerningsmændene ind gennem et køkkenvindue.

Spark i brystet

De tog gerningsmænd forlangte penge fra den 85-årige mand, men da han ingen havde, tog de selv 300-400 kroner i mønter fra en skål.

Under røveriet fik den 85-årige et kraftigt spark i brystet af røverne. Selv om røverne havde hugget telefonledningen over med øksen, så kunne den ældre mand ringe efter hjælp fra nabo og politi.

Efter røveriet blev manden kørt på skadestuen med smerter i brystet. De to unge mænd er begge kendt af politiet for en række smårapserier og brugstyverier.