Ung thybo vil cykle gennem Afrika

Hele 12.000 kilometer har Jonas Oddershede tænkt sig at cykle de næste syv måneder.

cykeltur
Foto: Jonas Gravgaard, TV MIDTVEST

Fra Egypten til Sydafrika. En lille tur på 12.000 kilometer. 19-årigeJonas Koustrup Oddershede fra Thisted vil bruge de næste syv måneder på at cykle fra det nordlige Afrika til Cape Town i syd.

- Jeg er nødt til at kunne gøre det hele selv. Der er ingen kære mor, der kommer og hjælper mig her, lyder det fra Jonas Oddershede.

Han blev student i sommer, men i stedet for at arbejde eller tage på jordomrejse med rygsæk, så har han valgt at bruge sabbatåret på jernhesten.

- Det går ikke for langsomt, og det går ikke for hurtigt, siger Jonas Oddershede.

Turen starter i Egypten og går derefter gennem både Sudan, Etiopien, Kenya, Tanzania og Malawi for til sidst at ende i Sydafrika.

Ikke helt alene

Den unge thybo har ikke rigtig før interesseret sig for cykling, men nu er han ved at pakke både GPS-tracker, cykelslanger, ringklokke og lappegrej, og han har det seneste års tid arbejdet på fysikken med lange træningsture.  

- Jeg har læst nogle bøger og ting på nettet om folk, der har rejst på samme måde, som jeg skal til. Med cyklen og den lette oppakning. Jeg kan rigtig godt lide den minimalistiske og nomadiske måde at rejse på. Det tiltaler mig rigtig meget. Så jeg tænkte, jeg var nødt til at kaste mig ud i det, fortæller Jonas Oddershede.

Det er på torsdag, at turen i sadlen starter, men det bliver ikke uden selskab. Thisted-drengen har over nettet mødt en canadisk ven, som tager med.

- Vi begyndte at udveksle ideer om, hvordan vi skulle gøre det her og blev enige om, at vi snakkede godt sammen og sagtens kunne finde ud af det. Så vi blev egentlig enige om at gøre det sammen, siger en spændt Jonas Oddershede.

Jonas Oddershede regner med, at den syv måneder lange tur kommer til at koste mellem 50.000-60.000 kroner. 

2:02
Jonas Koustrup Oddershede vil bruge sit sabbatår på at cykle 12.000 kilometer gennem Afrika. På torsdag tager han afsted.