Ung Thisted-rytter vinder Liége-Bastogne-Liége

Michael Valgren fra Østerild kom først over stregen i U/23-rytternes udgave af den belgiske forårsklassiker

Michael Valgren kørte alene over målstregen som vinder af U/23-udgaven af Liége-Bastogne-Liége.

Michael Valgren var ellers blevet fanget i en gruppe bag feltet, men kørte ene mand fra gruppen - og ikke nok med det, så kørte han også lige forbi feltet og i udbrud sammen med to øvrige ryttere efter cirka 105 ud af de i alt 181 kilometer.

- Det er noget af det flotteste, jeg nogensinde har set! Det var en sublim præstation. Da han kørte væk, havde han besluttet sig for, at det her løb VILLE han vinde, og sådan noget er bare så fedt at være en del af. Det han lavede i dag er noget af det flotteste en dansk U/23 rytter nogensinde har lavet, siger sportsdirektør Michael Skelde fra Glod & Marstrand-LRØ

Det største nogensinde for mig

Michael Valgren kørte fra de to øvrige ryttere i udbruddet på den sidste del af en hård stigning 10-12 kilometer før mål.

- Da vi kørte ind på cykelbanen, og jeg kunne se, at der ikke kom andre ind, var jeg sikker på, at den var hjemme. Jeg lavede bare et kæmpe jubelbrøl og bagefter begyndte jeg næsten at græde, for det er et rigtig stort løb, jeg har vundet. Det er slet ikke til at forstå. Det er kæmpe stort, og det største nogensinde for mig, siger Michael Valgren

U/23 Liége-Bastogne-Liége er et løb, hvor mange store navne tidligere har været på podiet - blandt andre Tom Boonen.

- Man tænker da lidt, om det er stort nok til, at man måske kan få en professionel kontrakt. Det er et løb, som man kan relatere til, fordi de professionelle også kører det, og fordi, at vi kører på samme rute, som de gør. Det gjorde ondt i benene, men det var dejlige smerter, for det er bare så kæmpestort, siger Michael Valgren.

Oddsene for en sejr lå ellers på et absolut minimum, da hans hold Glud & Marstrand-LRØ kun havde halvt så mange ryttere som de øvrige hold til start på grund af sygdom.  

Her kan du se to tidligere TV/MIDT-VEST-reportager med Michael Valgren:

01:51 Luk video

02:02 Luk video