Ung pige fik huen på trods af kræftsygdom

En vaskeægte fighter fik i dag sin studenterhue efter et halvt års sygdomsforløb, hvor hun kæmpet for at nå sit mål.

Student

I december 2015 fik 21-årige Pernille Nygaard Eriksen fra Salling konstateret brystkræft. Men hun nægtede at tage orlov fra sit HF-studie på Skive Gymnasium & HF. Samtidig med kemo- og strålebehandling har hun kæmpet sig frem til dagens store mål. I dag manglede sidste udfordring, inden hun kunne påklæde sig sin studenterhue.

Og det er en kæmpe bedrift i sig selv, at Pernille Nygaard Eriksen i dag kunne sætte sig til rette foran det grønne borg. I et halvt år har hun kæmpet mod kræften. Den sidste strålebehandling var i onsdags og alligevel har hun med hjælp fra familie og veninder nået den sidste eksamen.

- Deres hjælp har betydet, at jeg har haft modet til at gå op til eksamenerne, selvom jeg har tænkt, at det må briste eller bære, siger Pernille Nygaard Eriksen.

Utrolig opbakning

Og det hele endte lykkeligt. Pernille nåede sit mål og afsluttede sit HF-studie med et flot resultat.  Pernilles bedrift har givet genlyd på hele gymnasiet og ikke mindst hos familien, som har oplevet kræftens værste sider.

- Vi har ikke troet, at hun ville komme så langt. Men hun har kæmpet rigtig hårdt, og nu står hun her, og det har vi kæmpe respekt for. En stor glædesdag,siger Lone Eriksen, Pernilles mor.

- Alt det, vi har talt om gennem hendes sygeforløb, og alt det, vi har bearbejet, gør, at det bare er super sejt. Kæmpe cadeau til hende, siger Jens Nygaard Eriksen, Pernilles far.

- Vi ville jo være der lige meget hvad. Vi ville give vores afleveringer, hvis det var. Vi ville næsten gå til eksamen for hende. Vi ville gøre alt, fordi vi synes, hun skulle gennemføre, siger Pernille veninde Julie Lauridsen, der også er nyudklækket student.

Pernille Nygaard Eriksen kan nu fortjent nyde sommeren, inden hun vil lægge planer for fremtiden.

2:03
I december fik 21 årige Pernille Nygaard Eriksen fra Salling konstateret brystkræft. Men hun nægtede at tage orlov fra sit HF-studie