Ung Herninggenser bliver 3'er i ungdommens Tour De France

Team Véloconcept’s Niklas Eg leverede nok engang en kæmpe præstation på 9. og sidste etape af Tour de l’Avenir, da han beholdt sin 3. plads i klassementet i ungdommens Tour de France.

Niklas Eg beviste nok en engang sit kæmpe talent, da han forsvarede sin samlede 3. plads på sidste etape af Tour de l’Avenir søndag. Den 22-årige Herninggenser kom ind med favoritgruppen på en 8. plads, hvor den gule førertrøje Ergan Bernal også sad. Det skriver holdet på deres hjemmeside. 

På sidste etape skulle rytterne over to store stigninger – Col de la Madeleine og Albeiz-Montrond, der dannede ramme for finalen. Det colombianske hold kontrollerede løbet for førertrøjen Ergan Bernal, og de lod et ufarligt køre, der holdt hele vejen til stregen.

Favoritgruppen blev langsomt mindre, og til sidst sad der kun ni ryttere tilbage, hvor Niklas Eg blev nummer 8, mens hans holdkammerat på U23-landsholdet Jonas Gregaard blev nummer 5. Derved beholdt han sin 3. plads i klassementet, hvilket levede mere end op til hans top 10-forventning inden løbet.

- Jeg er helt utrolig tilfreds. Jeg havde ikke super ben, så der var ikke så meget overskud, da det havde været et langt løb, så jeg er egentlig meget godt tilfreds. Alle var trætte, så der var ikke rigtigt nogen, der kunne gøre forskellen,” siger en glad Niklas Eg, der lige skal bruge et par dage på at lade det synke ind, at han kom på podiet i det største U23-løb i verden.

- Jeg havde helt klart solgt den for en 3. plads inden løbet, så jeg er rigtigt tilfreds med det. Jeg har ikke helt forstået det endnu, det kommer nok til at tage noget tid, siger han.

Hans holdkammerat på Team VéloCONCEPT Kasper Asgreen havde tidligere i løbet kørt i gult på flere etaper, og hans andre holdkammerater havde også en stor andel i hans podieplaceringer efter nogle stærke præstationer.

- Det er vigtigt at understrege, at holdet hernede har kørt virkeligt godt sammen. Vi har virkelig performet, først med Asgreens resultat og gul trøje og så en samlet 3. plads. Det er i høj grad alles fortjeneste, at vi er lykkedes så godt hernede, siger Niklas Eg.