Ung brandkadet fik diplom: - Jeg vil være brandmand

Flere hundrede elever var mødt op til Blå Blink-dag for at se på udrykningskøretøjer, men det var de unge brandkadetter, der stjal fokus.

Muhamed Beker drømmer om at blive brandmand. Han har netop fået sit diplom for at have taget uddannelsen som brandkadet.
Muhamed Beker drømmer om at blive brandmand. Han har netop fået sit diplom for at have taget uddannelsen som brandkadet.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Det var første gang politibiler, ambulancer og brandbiler rykkede ud til sjetteklasserne til Blå Blink-dag i Viborg, men det var nogle ret unge brandfolk, der stjal fokus.

Unge brandkadetter skulle nemlig have deres diplomer foran 300 elever.

En af dem var Muhamed Beker. De sidste syv måneder har han og hans nyudklækkede kadetkammerater arbejdet med brandredning og førstehjælp i den lokale ungdomsskole.

- Jeg synes, det er helt vildt spændende og sjovt, og jeg kunne godt tænke mig at blive brandmand, siger Muhamed Beker fra Viborg.

Blandt dem, der står bag uddannelsen af brandkadetter, glæder det hver gang, nogle nye bliver uddannet.

- Det er fantastisk. Det er gået helt vildt godt. Vi har nogle stolte brandkadetter, der har vist, alt hvad de har lært, siger Louise Giandrup Lund, der er bolig- og socialmedarbejder hos Boligselskabernes Fællessekretariat i Viborg.

Sprudler af selvtillid

Muhamed Beker, der til til næste år skal være leder for et nyt hold brandkadetter, hjalp i dag de brandinteresserede med at sigte med brandslangen til Blå Blink-dag.

Det er sådan nogle som ham, Midtjysk Brand og Redning håber, at projektet kaster flere af sig i fremtiden, men det er ikke det, der er motivationen.

- Hver gang er det en stor oplevelse. Vi får dem ind fra de er unge, usikre og nervøse, til vi slipper dem i dag, hvor de sprudler af selvtillid, og de præsterer et godt stykke arbejde, siger Henning Larsen, der er beredskabsmester hos Midtjysk Brand & Redning.

Arrangementet Blå Blink-dag skal give eleverne indblik i udrykningskøretøjernes arbejde.

1:34
Flere end 300 elever var mødt op til Blå Blink dag, hvor nogle unge brandkadetter skulle have deres diplomer.