Undgå indbrud i ferien

En ny undersøgelse viser at næsten 60% af danskerne ikke rigtigt frygter indbrud. Men Danmark er et af Europas mest indbrudsplagede lande.

Efterforsker_indbrud_0.jpg

Danmarks største sikkerhedsfirma, G4S, har fået lavet en ny undersøgelse, som viser danskernes frygt eller ikke-frygt for indbrud. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse i dag.

Undersøgelsen viser, at næsten 60% af danskerne ikke rigtigt frygter at få indbrud, og heller ikke sikrer deres huse mod indbrudstyve. Og det til trods for, at Danmark er et af de mest indbrudsplagede lande i Europa, med fem indbrud i timen, døgnet rundt.

Danskerne sikrer sig først efter indbrud

I undersøgelsen svarer 15,2 procent af danskerne, at de slet ikke frygter for indbrud i deres hjem, mens 42,2 procent kun i lille grad frygter indbrud. Og kun 38,3 procent  har sikret vinduer og døre med låse for at undgå indbrud.

Resultatet kommer ikke bag på sikkerhedsekspert Carsten Schneider fra G4S.

- Vi er et af de mest indbrudshærgede lande i Europa, men i mine 20 år som sikkerheds-konsulent oplever jeg desværre, at de fleste danskere først sikrer deres bolig, når de har haft indbrud. Det er foruroligende. For så står man både med et tomt hjem og med den yderst ubehagelige oplevelse af, at fremmede har været inde at rode i ens allermest private ting. Det kan være svært at komme over, fortæller han.

Sikring udefra og ind

Og det behøver ikke være besværligt at gardere sig mod indbrud i sommerferien, siger Carsten Schneider.

- Anbefalingen er, at man udstyrer udsatte døre med to låse. I lås ét bruges der nøgle fra udvendig side, mens der indvendigt sidder et vridegreb, så låsen nemt kan åbnes indefra uden nøgle - eks. i tilfælde af brand. Den kaldes for den 'hjemmesikre' lås. Derudover er det vigtigt med en 'udesikret' lås, der er nøglebetjent fra ud- og indvendig side. Den bruges, når alle har forladt boligen. På denne måde kan man forhindre, at en tyv, der har brudt ind gennem et vindue, kan låse sig ud ad hoveddøren. Tyve undgår helst døre med dobbeltlåse, da det gør adgangen besværlig, og tyvene har svært ved at få tyvekoster ud ad huset, oplyser han.

10 gode råd mod indbrud:

  • Sørg for at alle døre og vinduer er sikret med gode låse og evt. låsekoder
  • Installer alarmer, der er forbundet med en kontrolcentral
  • Se på dit hjem med tyvens øjne og vurder, om det ser ud som om huset står tomt, og hvor let det er komme ind
  • Giv indtryk af, at huset er beboet
  • Undgå dyre designerting i vinduerne
  • Tænd lyset i et par værelser, når du forlader hjemmet om aftenen og brug automatiske tænd/sluk-ure, når du er bortrejst
  • Få installeret udendørsbelysning, der tænder, når en person nærmer sig
  • Gem værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra
  • Allier dig med en nabo, der kan holde øje med huset, når du er bortrejst
  • Undgå at fortælle, hvor du er, på de sociale medier

 

Kilde: G4S