Undervisningsminister mødt af flag og bannere

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini fik en varm velkomst, da hun mandag aften ankom til dialogmøde med 400 lærere fra Midt- og Vestjylland.

antorini.jpg

Cirka 120 lærere var klar med flag og bannere, da undervisningsminister Christine Antorini ankom til dialogmøde i Skive. Lærerne ville ikke forpasse muligheden for at fortælle ministeren, hvad de mener om planerne for fremtidens folkeskole.

- Man forsøger at presse noget igennem, hvor man ikke har lærerne med på råd, siger Marco Mølbæk, der er lærer i Skive.

Selv om aftens møde skulle handle om fremtidens folkeskole, så var der også flere der ytrede sig om overenskomstforhandlingerne mellem KL og Danmarks Lærerforening.

- Vi kan ikke rigtigt finde ud af, hvad der er overenskomstforhandlinger og hvad der er den nye folkeskolelov, siger Marco Mølbæk.

Planerne om fremtidens folkeskole går blandt andet ud på, at børnene skal være i skole i længere tid - den såkaldte heldagsskole. Derudover skal der indføres aktivitetstimer, som ikke går med undervisning.

- Det er jo fair nok, at når der kører overenskomstforhandlinger, så har man også synspunkter på det.Men jeg håber også, at der er plads til at snakke om hvordan vi gerne vil udvikle fremtidens folkeskole, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

Ministeren holder et to timer langt møde med lærerne, og her har de mulighed for at lufte de frustrationer, som de har.

TV/MIDT-VEST fangede børne- og undervisningsministeren inden hun gik ind til mødet. Se her hvad hun sagde:

1:14
Christine Antorini inden dialogmoede