Underviser på Twitter og Facebook

Mens Holstebro Handelsskole boykotter computere og mobiltelefoner, har handelsskolen i Skive integreret sociale medier som Facebook og Twitter i undervisningen.

140108_TwitterSkive.jpg

Aktiv brug af sociale medier giver bedre undervisning. Det viser et forskningsprojekt, som Skive Handelsskole er en del af.

- Vi bruger Twitter til at svare på spørgsmål, så der er flere, der kommer til. I stedet for, at det kun er to, der bliver hørt, så kan alle blive hørt, fortæller Simon Hindkær, der er 3. års elev på Skive Handelsskole.

"If you can't beat them - join them"

Facebook og Twitters indtog i klasseværelserne distraherede eleverne på Skive Handelsskole og forstyrrede dermed undervisningen. Men i stedet for at tage kampen op mod de sociale medier, valgte skolen en anden strategi - nemlig at bruge dem konstruktivt.

- Der er to mål i det her. Det ene er at få dem til at reflektere over deres brug af it, og så bruger vi sociale medier til læring. og det jeg er helt sikker på, at de er markant bedre end andre, forklarer Henrik Neve, der er uddannelseschef på Skive Handelsskole.

Fremgangsklasse på Facebook

De seneste par år har klassen været med i et forskningsprojekt, der skal lære dem at bruge de sociale medier på en faglig facon.

- Hvis ellers eleverne er med på aktivt at bruge medierne i en undervisningssituation, så har vi den optimale situation, fortæller Søren Husted, der er lærer på Skive Handelsskole.

Projektet på Skive Handelsskole fortsætter frem til sommer 2014.

2:32
På Skive Handelsskole er en klasse med i et forskningsprojekt, der skal gøre det nemmere for både elever og lærere at integrere de sociale medier i undervisningen.