Underskriver ny elite-aftale

Holstebro Kommune og Team Danmark fortsætter samarbejdet - og vil også gerne have de mindste til at motionere mere.

060112_eliteaftale.jpg

Holstebro bevarer sin status som elitekommune.

Borgmester HC Østerby og Team Danmarks direktør Michael Andersen underskrev fredag en ny aftale, der betyder, at kommunens børn og unge stadig får mulighed for at dyrke sport på højt plan - samtidig med, at de går i skole.

135 elever er tilknyttet Holstebro Elitesport - de unge sportsfolk er i forvejen medlem af en sportsklub. Der er i alt 18 elitekommuner under Team Damark - udover Holstebro drejer det sig blandt andet om Herning.

- Aftalen med Team Danmark har haft en fantastisk betydning for eliteidrætten i kommunen. Det viser de mange sportslige resultater, der er opnået, både nationalt og internationalt, siger Holstebros borgmester HC Østerby. 

Nye tilbud til de små børn

Elitetilbuddet gælder elever fra 7. til 10. klasse - men i fremtiden vil kommunen også have fokus på eleverne helt ned i 0. klasse.

- Vi har lavet en hensigtserklæring med Team Damark om, at vi gerne vil have begrebet motion ind så tidligt som muligt. Vi vil simpelthen også gerne have de mindste børn til at motionere noget mere, siger HC Østerby.