Underskriftsindsamling for udvist 13-årig

Forældre til Yiming Lius klassekammerater har startet en underskiftsindsamling for den 13-årige pige, der skal forlade landet, selvom hendes kinesiske mor må blive.

Forældre til 13-årige Yimings Luis klassekammerater har startet en underskriftsindsamling.
Forældre til 13-årige Yimings Luis klassekammerater har startet en underskriftsindsamling.
Foto: Michael Lyck Poulsen, TV MIDTVEST

- Som forældre til børn, som har daglig kontakt med Yiming Liu i forbindelse med skolegangen på 6. årgang på Hvinningdalskolen i Silkeborg, ser vi os nødsaget til at blande os i Udlændingestyrelsens afslag om familiesammenføring og dermed opholdstilladelse for Yiming Liu. 

Sådan lyder starten på den underskriftsindsamling, som forældre til udviste Yiming Lius klassekammerater har startet. Indsamlingen har i skrivende stund mere end 1.700 underskrifter.

- Vi oplever Yiming, som trives i Danmark i sin nye familie samme med sin mor, sin stedfar og sine to nye halvbrødre og ikke mindst blandt de andre børn på 6. årgang på Hvinningdalskolen, hvor hun er utrolig vellidt og deltager i det sociale liv på lige fod med de andre børn, står der mere i underskriftsindsamlingen, står der mere i indsamlingen.

Skal forlade landet – hendes mor må blive

Yiming Liu kom til Danmark den 25. september 2016, efter hendes danske stedfar, Kjeld Gaard-Frederiksen, havde taget Yiming Liu og hendes mor med til landet.

Kjeld Gaard-Frederiksen mødte moderen, Zhan Xu, da han var udsendt med Forsvaret på en international operation. De forelskede sig og blev gift, hvorefter han tog sin nye kinesiske hustru med sig til Danmark.

Zhan Xu havde sin kun 13-årige datter, Yiming Liu, med, og de søgte derfor om familiesammenføring. Det fik de afslag på, fordi Yiming Liu ifølge Udlændingestyrelsen ikke har: ”mulighed for at opnå en sådan tilknytning til Danmark, at der er grundlag for en vellykket integration.”

Det er på trods af, at hendes mor bor i landet, hun går i en dansk skole, og hun samtidigt ikke har mulighed for at bo hos sin far i Kina.