Ulykkeskryds bliver undersøgt

Flere personer har klaget over trafiksikkerheden i et kryds i det centrale Herning, hvor en kvinde mistede livet for to uger siden.

151012lyskryds.jpg

Krydset mellem Fredensgade og Vestergade/Bredgade er stærkt trafikeret med 10.000 biler i døgnet. Samtidig ligger det for enden af gågaden, så mange fodgængere skal på tværs af vejen. Nu vil Herning kommune undersøge trafiksikkerheden i krydset:

- Det bør ikke være rimeligt, at man skal være bange for at krydse en vej, siger vejingeniør Kim Grarup fra Herning kommune.

Utrygge efter dødsulykke

For to uger siden omkom en 60-årig kvinde, da hun blev kørt ned af en bil i krydset. Siden har mange især ældre borgere klaget til Herning kommune. De mener, bilerne kører for stærkt på Fredensgade og at der ikke er grønt lys længe nok for fodgængerne:

- Jeg er urolig. Det er meget stærkt trafikeret. Man er på Herrens mark, siger Børge Kjær Hansen.

- Jeg har meget fart på, men kan knapt nok nå over, inden det bliver rødt, siger Elly Møller Nielsen.

Fredensgade munder ud i den store Dronningens Boulevard. Efter efterårsferien vil Herning kommune vurdere klagerne og blandt andet høre Midttrafik, der kører busser ned ad Fredensgade.

Blev selv kørt ned

En af klagerne til kommunen kommer fra Børge Kjær Hansen. Han blev selv kørt ned i samme kryds for fire år siden:

- Den ulykke tænker jeg på hver gang, jeg går over det kryds. Smerten fortager sig, men erindringen bliver siddende, siger han.

19Lyskryds2.jpg

Der ligger stadig blomster i krydset, hvor en 60-årig kvinde omkom i slutningen af september.

19Lyskryds3.jpg

Børge Kjær Hansen kigger ned på krydset, hvor han selv blev kørt ned for fire år siden.