Ulykke spærrede rute 26 ved Ans i begge retninger

En motorcyklist og to personbiler var involveret i en ulykke, der ondsag eftermiddag spærrede rute 26 i begge retninger.

Vejen var spærret for al trafik, mens politi og redningsarbejdere arbejdede på stedet.
Vejen var spærret for al trafik, mens politi og redningsarbejdere arbejdede på stedet.
Foto: Peter Erfurt, 24-7news

Onsdag eftermiddag kørte en motorcykel og en bil frontalt sammen på Rødkærsbro Omfartsvej vest for Ans.

- Motorcyklisten kommer kørende mod syd, mens bilen kommer kørende mod nord. Jeg ved ikke, om bilisten er uopmærksom, men vedkommende kører op bagi en holdende bil, som bliver skubbet over i modsatte vejbane, hvor den støder frontalt sammen med motorcyklisten.

Sådan forklarer vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

Alle er uden for livsfare

Motorcyklisten pådrog sig ved ulykken flere knoglebrud, men både han og bilisterne er ifølge vagtchefen uden for livsfare. Alle er de blevet kørt på Viborg Sygehus for nærmere undersøgelser.

Vejen var spærret i begge retninger, mens Falck og politiet arbejdede på stedet. Men det er nu igen muligt passere ulykkesstedet.

Ét råd kan redde liv

Bilen, der kørte frontalt sammen med motorcyklisten, har sandsynligvis skullet dreje til venstre, anslår vagtchefen. Og det vil i så fald ikke være første gang, at det har givet anledning til ulykker, når en bil har skullet krydse den modsatte vejbane.

0:40
Henrik Glintborg forklarer, hvordan hjulene skal placeres.

Ulykker som denne fik i marts måned politiet til at råbe vagt ved gevær og give bilisterne et råd, der kan redde liv for dem, der holder og venter på at dreje:

- Hjulsættet skal være parallelt med vejbanen. Man skal ikke begynde at svinge, før man kører frem, lød den klare melding i marts måned fra Henrik Glintborg, der er leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Han understregede i øvrigt, at det er en vigtig detalje, der kan redde manges liv, fordi mange bliister ubevidst drejer på rattet, inden de kører frem.

2:46
Indslag fra marts: Husk at holde hjulene parallele, mens du venter på at dreje.