Ulykke med 6 personer i bilen

En 28-årig mandlig bilist fra Viborg forulykkede natten til lørdag nord for Sønderup. Med sig i bilen havde han ulovligt mange passagerer.

Politi.dk vaebenskjold_2.jpg

Klokken 01.41 i nat forulykkede en personbil på E45 nord for tilkørslen til Sønderup. Bag rettet sad en 28-årig mand fra Viborgegnen. Men han var langt fra alene. I Bilen havde han fem medpassagerer - tre kvinder og tre mænd i alderen 22 til 31 år, alle fra Viborgegnen.

- Personbilen kom kørende alene på stedet og skred ud og endte i rabatten med kraftige skader. Fire personer er kørt på skadestuen, siger Karsten Højrup Kristensen, Vagtchef Nordjyllands Politi.

To af passagererme blev kørt afsted som traume patienter. Alle passagerer meldes lørdag udenfor livsfare. Politiet ved endnu ikke, hvorfor bilen skred ud i rabatten.

Den formodede fører af bilen blev anholdt og der blev udtaget blod af føreren som mistænkt for spirituskørsel.

Ifølge loven må antallet af personer i en bil ikke overstige antallet af sikkerhedsseler. Derfor får uheldet nok yderligere konsekvenser for chaufføren og de fem passagerer.

- Det var en ganske almindelig personbil. De kunne ikke lovligt være der alle sammen. Det kommer formentlig til at få nogle konsekvenser for dem. Vi efterforsker, hvem der har siddet hvor i bilen, og vi har taget en blodprøve fra chaufføren, siger Karsten Højrup Kristensen, Vagtchef Nordjyllands Politi.

Lokalpolitiet i Himmerland arbejder videre med sagen.