Ulykke: Mand bevidstløs efter styrt med hangglider

En 43 årig mand er fløjet til hospitalet i Århus, efter han onsdag styrtede ned under en svæveflyvetur.

hanggliding

En 43 årig mand fra Brande venter på at blive opereret på Århus Kommunehospital, efter han onsdag styrtede seks meter under en svæveflyvetur. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. 

Han styrter seks meter til jorden.

Manden var onsdag ude at hangglide, en form for svæveflyvning, ved Fasterholt Flyveplads ved Brande. Kort efter klokken 17.00 gik det dog galt, og politi og redning blev derfor kaldt til stedet. 

- Han styrter seks meter til jorden, og pådrager sig brud på arme og ben, fortæller Anders Olesen, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 43 årige hangglider slog sig også bevidstløs. På grund af skaderne blev han fløjet til Århus Kommunehospital, hvor han i dag torsdag skal opereres. Politiet kender ikke hans nærmere tilstand, ud over at han er uden for livsfare. Årsagen til ulykken er endnu ikke kendt, men politiet gætter på, at det kunne være i forbindelse med en landing, at manden rammer en trætop. 

Opdateret: 

Lokalpolitiet i Herning skal nu arbejde på at finde årsagen til ulykken, og det håber de på, at afhøringer og DMI kan hjælpe med. 

- Vi får en udskrift fra DMI, så vi kan se, hvordan vejret har været. Så kan vi se, om der har været tordenvejr eller byger i området på det tidspunkt, og om det kunne være en mulig årsag, siger Henning Præstegaard, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Herning. 

Erfaringen blandt svæveflyvere kategoriseres fra et til fem, hvor et er nybegyndere og fem er professionelle. 

- Det er lidt underligt med den her ulykke, for manden er en firer på den skala, så han er tæt på professionel, fortæller Henning Præstegaard.  

Politiet forventer ikke, at manden selv kan være behjælpelig med at finde årsagen til ulykken, da han blev slået bevidsteløs ved styrtet.