Ulveforsker fra Aarhus Universitet: Stol på mine tal

Forskere er blevet uenige om hvor mange ulve, der reelt set er i Danmark.

Først var det 40, derefter 20, og sidste udmelding lød på fem. Seniorforsker Liselotte Wesley Andersen fra Aarhus Universitet har i lang tid undersøgt dyre-dna, og mener blandt andet ud fra det at kunne sige, at der er en snes ulve i Danmark. Forskere fra Københavns Universitet sår nu tvivl om de tal, Liselotte Andersen er kommet frem til. De mener, der kun er fem.

- Jeg er sikker. Så sikker som jeg nu kan være, siger Liselotte Andersen om de resultater, hun er kommet frem til.

Noget af det, som menes at være fra ulve, er i stedet fra ræve, mener de på Københavns Universitet. Derfor er antallet af ulve muligvis noget lavere end først antaget.

- Tester man kun for hund og ulv, kan man fejlagtigt konkludere, at den dna, som ikke er hund, så må være ulv, selv om det i virkeligheden er en ræv, siger Anders J. Hansen, som leder dna-arbejdet på ulv på Statens Naturhistoriske Museum.

Ræv, ulv eller hund

Om der i de forskellige tilfælde er tale om hunde, ulve eller ræve kan være svært at svare på. Også derfor vedkender Liselotte Andersen, at det er svært med sikkerhed at sige hvor mange ulve, der er her i landet. Alligevel mener seniorforskeren, at hun har styr på sine resultater.

- Selvfølgelig kan jeg se forskel på, om det er en hund, ulv eller guldsjakal. Vi er meget ydmyge med, at det er svært at arbejde med, men de ulvefrekvenser, vi har, det er ulve. Og jeg kan sagtens se forskel på ulve- og rævefrekvenser, lyder det fra Liselotte Andersen.