Ulvedebatten raser: Begge sider drømmer om en bedre tone

Både dem der glade for ulve i Danmark, og dem der ønsker, at de ikke var her, er kede af den tone, som debatten har fået.

Debatten om ulve får mange følelser frem. Begge sider har oplevet at få ubehagelige beskeder.
Debatten om ulve får mange følelser frem. Begge sider har oplevet at få ubehagelige beskeder.
Foto: Lea Meilandt Mathiesen / Ritzau Scanpix

I går trak formanden for Foreningen Ulvefrit Danmark sig. Det er begrundet med dødstrusler.

Det får et bestyrelsesmedlem i foreningen til at kritisere den meget hårde tone, der ofte opstår i debatten.

- Det gør selvfølgelig en lidt ked af det. Jeg synes, det er en tarvelig måde at kommunikere med hinanden på. Jeg ved selvfølgelig ikke, hvor meget der er i dødstruslerne, men man bør ikke tale sådan til hinanden, siger Henrik Sundgaard, der udover at være bestyrelsesmedlem også er økologisk landmand ved Ørnhøj.

Det er ikke kun dem, der ønsker et Danmark uden ulve, der er kede af tonen. Også dem, som er glade for dens tilstedeværelse er bekymrede over den måde, der bliver talt på.

- Min holdning er klart, at jeg synes, der skal være plads til ulve. Jeg har fået nogle beskeder på Facebook, hvor folk har truet med, at de vil flække mig og gøre alle mulige grimme ting ved mig, forklarer Thomas Niels Thomsen, der er talsmand for Ulvens Venner og Ulvetid.

Politiet tager det alvorligt

Thomas Niels Thomsen er uforstående overfor, hvorfor debatten skal være så grov.

- Det virker meget uforståeligt for mig, for godt nok er jeg ulvetilhænger, men det er jo ikke mig, der har besluttet, at der skal være ulve i Danmark, siger han.

TV MIDTVEST har ikke haft mulighed for at komme i kontakt med den nu tidligere formand i Foreningen Ulvefrit Danmark. Men politiet forsikrer, at de tager trusler alvorligt.

- I den her sag fremgår det, at ham der er blevet truet ønsker ro omkring sin person og sin sag, og derfor går vi ikke ind i den af egen drift. Men hvis det er sådan, at ham der har været udsat for truslerne ønsker at anmelde det, så er han selvfølgelig velkommen til at rette henvisning til politet, og så skal vi nok efterforske sagen, forklarer vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Allan Laustsen.

Lige nu står folk ikke i kø efter at tage over efter den nu afgående formand, men foreningen håber alligevel på en lysere fremtid.

- Vi skal videre. Mere er der ikke i det. Vi skal bare have fundet en ny formand nu, siger Henrik Sundgaard.

Foreningen har bestyrelsesmøde i aften. Her skal der vælges en ny formand.

2:13