Ulve-detektiver fanger lyden af ulv

Tre mænd i Vestjylland har dannet en gruppe, der samler fakta ind om det nye dyr i den danske natur

Ulven hyler i Vestjylland. Det mener den nye forening Ulvetracking.dk, der har sat sig for at indsamle informationer om det nye dyr i den danske natur.

De efterlyser mere fakta om ulven i Danmark i den debat, som kører i øjeblikket. Derfor har vi gået i gang med at afdække dyrets færden.

Ulvehyl

Det er nu lykkedes for dem at fange lyden af ulv. TV MIDT-VEST har været i området, hvor lyden blev optaget, men ulvetrackerne ønsker ikke, at den præcise placering kommer ud til offentligheden.

- Der er så mange sær-interesser i det her, og så meget politik i det. Vi er dybt afhængige af, at folk kommer med tip til os om, hvor ulven er observeret. De oplysninger får vi i fortrolighed, og den fortrolighed har vi brug for at bevare, men vi synes det er en vigtig oplysning, at der er hørt ulvehyl i det midt- og vestjyske område, siger Thomas Boesdal, der er en af ulvedetektiverne.

Se mere om Ulvetracking.dk på deres hjemmeside her

Hverken for eller imod

Han understreger, at gruppen er helt neutral i forhold til den ophedede debat, der har udviklet sig om ulve Danmark. Ud over hylet har gruppen bag Ulvetracking.dk indsamlet en lang række andre spor. De har blandt andet lavet afstøbninger af potespor og fundet otte kadavere, der alle bærer spor af at være gnavet af et stort dyr. Men endnu har de ikke fået frisk DNA der kan afgøre, om sporene stammer fra en af de allerede identificerede ulve eller der er flere på færde.

Får opbakning af forskere

Fagfolk har nærlyttet optagelsen fra skoven og bakker ulvetrackerne op.

- Det er med meget stor sandsynlighed en ulv, man hører, fastslår seniorforsker Mark Desholm fra Institut for Bioscience fra Aarhus Universitet.

Han roser trackernes indsats og vurderer, at grupper af den type vil blive en vigtig del af arbejdet med at kortlægge ulvenes færden i Danmark.

02:07 Luk video