Ulv muligvis på spil i Borris

En ulv har muligvis været på spil i Borris, i hvert fald er en buk blevet fundet helt iturevet.

Bent Gosvig gjorde et for ham ubehageligt fund, da han tirsdag morgen var på jagt tæt ved skydeterrænet i Borris.

-Jeg er på jagt, og jeg ser, at der er en ræveunge, der står og snuser i noget. Da ræven så er gået væk, finder jeg så denne her seks takker buk, der er helt iturevet, fortæller Bent Gosvig.

Halvdelen af bukken var forsvundet, og det lignede et ulveangreb, derfor tog Bent Gosvig DNA-prøver at kadaveret, som skal sendes til Naturstyrelsen for at få be- eller afkræftet, om der er tale om en ulv. Ifølge jægeren er der dog ingen tvivl.

- Vi skal finde ud af, om det er en ulv, men vi er helt sikre på det, for en ræv kan ikke gøre så stor skade på et dyr, siger Bent Gosvig, der selv bor i nærheden af, hvor ulven muligvis huserer.

quote Jeg frygter, at mine dyr bliver spist. Hvis der kommer en ulv og vil spise dem, så vil jeg gerne have lov til at skyde den.

Gunner Iversen, Landmand, Borris

Landmand frygter for sine dyr

Fundet af det mulige offer for ulvebid, bekymrer Gunner Iversen, der er landmand og har jord lige i nærheden af, hvor fundet blev gjort.

-  Jeg bor 400-500 meter derfra, så det er meget tæt på. Det lige ved nogle marker, som jeg tænker, der skal gå dyr på, så jeg er meget utrygved det, siger han.

Han forstår ikke ulvens fredning status i Danmark.

-  Jeg frygter, at mine dyr bliver spist. Hvis der kommer en ulv og vil spise dem, så vil jeg gerne have lov til at skyde den, siger Gunner Iversen.