Ulovlig svampejagt skader naturen i Thy

Ifølge reglerne må man kun plukke svampe til eget forbrug - og ikke til videresalg. Men de regler har nogle af svampejægerne i Thy svært ved at forstå, så nu truer skovridderen med politianmeldelse

Det er højsæson netop nu for at finde svampe i de danske skove, men i Nationalparken i Thy bliver det stadig sværere og sværere for svampesamlerne, at finde de spiselige svampe.

Årsagen er, at mange samler svampe i Nationalparken, som de sælger videre fra vejboder - eller til resturanter.

Nu har Naturstyrelsen fået nok. Hvis ikke de ulovlige svampejægere stopper med at drive rovdrift på naturen, bliver de politianmeldt.

- Vi hejser et flag nu, fordi vi gerne vil understrege, at det ikke er tilladt at plukke til kommercielt brug. Når vi kan se, der sker et videresalg, og vi også ser personer i nogle af vores mest svamperige plantager, som kommer hver dag, så kan vi nok have en formodning om, at det ikke er lovlige ting der foregår, fortæller Ditte Svensen, der er skovrider i Nationalpark Thy.

Resturanter kender til problemet

I restaurationsbranchen er man bekendt med det ulovlige salg af svampe. Restaurant Konrad i Klitmøller køber ikke selv de ulovlige svampe, men ejeren har fået tilbudet flere gange.

- De ringer tit fra skoven af, på vej til bilen, og spørger om vi skal have noget, fortæller Michael Eriksen, der er indehaver og køkkenchef af resturanten.

Straffen for at indsamle svampe ulovligt er en bøde.