Ulovlig placering: Populær jagtbutik får lov til at blive

​Flyttemændene er afbestilt hos Jafi i Viborg.

2:12
Jægere kan blive ved med at købe deres udstyr på Lundborgvej i Viborg.Her har jagtbutikken Jafi ellers længe været under pres, for den har ligget der ulovligt. Men efter den nye planlov torsdag endelig kom på plads, kan det laves om.

De kan blive ved med at lange jagtgeværer over disken i butikken Jafi i Viborg. Det var ellers tæt på, at butikken måtte pakke sine varer sammen og flytte.

Butikken har nemlig ligget ulovligt på Lundborgvej. Den gamle planlov sagde, at der ikke måtte være salg til private i det industriområde, som butikken ligger i.

Men nu ser det ud til, at lovbruddet bliver lovligt - efter den nye planlov kom på plads.

- Det er en lettelse for alle parter. Det er en lettelse for kommunen, det er en lettelse for os, og det er en lettelse for alle vores kunder, som har været utroligt loyale i den periode, debatten har kørt, fortæller Finn Kjærgaard, der er bestyrelsesformand i butikken.

 
 
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

- Grotesk

En af dem der har skudt løs på butikkens ret til sin beliggenhed er Søren Gytz Olesen fra byrådet.

- Det er godt, at der endelig er kommet en løsning. Løsningen er, at nu kan butikken blive liggende, og det er sådan set fint for mig. Min anke har hele tiden gået på kommunens adfærd, fortæller han.

Mens geværer og jagtudstyr er blevet langet over disken i butikken, har kommunen forholdt sig passivt til, at der ifølge i den gamle planlov ikke måtte være salg til private i instustriområdet.

- Jeg synes, at det er fornuften, der sejrer. Sommetider skal lovgivningen prøves af til grænsen for flytte den i en retning, der giver mening, siger Johannes Vesterby, der er formand for teknisk udvalg i Viborg Kommune.

Det er Søren Gytz Olesen dog uenig i.

- Det er jo et grotesk synspunkt, for alle jurister har hele tiden sagt, at det var ulovligt. Og det er også statsforvaltningens udsagn, meget klokkeklart, siger han.

Lige så klokkeklart er det nu, at Jafi kan få tilladelse af kommunen til at blive på sin plads. Den tilladelse giver Viborg Kommune officielt den 21. juni. 

 
 
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST