Ulovlig carport: Borgmester vil standse tvangsbøder

Ægtepar stod til bøder for en fejl begået af den tidligere ejer. - Det er en kæmpe lettelse at slippe for de bøder.

Carport - Tjørring
Foto: Privat

Et ægtepar i Tjørring ved Herning slipper nu tilsyneladende for at skulle betale flere bøder i en sag om en ulovlig carport, efter at Hernings borgmester Lars Krarup (V) personligt er gået ind i sagen.

Forvaltningen i Herning Kommune har i en anmeldelse til politiet indstillet, at Hanne og Daniel Ahlsén skal betale en bøde på 1000 kroner samt 500 kroner i tvangsbøder om ugen, indtil forholdet er lovliggjort.

Men den afgørelse er borgmesteren ikke enig i.

I et læserbrev i Herning Folkeblad skriver Lars Krarup, at han har bedt "systemet på rådhuset" sikre,  at ægteparret ikke får bøder, før den retssag, som ægteparret har anlagt mod husets tidligere ejer, er afgjort.

- I denne sag gør kommunens ansatte som altid med garanti deres bedste. Men jeg må desværre konstatere, at vi som kommune efter min opfattelse ikke rammer plet, skriver han.

Hanne og Daniel Ahlsén købte huset i Tjørring i 2010. Først to år senere fik de at vide, at den carport, som den forrige ejer havde bygget, er ulovlig. Udhænget var godt en meter for langt.

Parret stod altså til at skulle betale bøder for noget, som den tidligere var skyld i - og derfor er de meget glade for, at borgmesteren nu har taget sagen op.

- Det er så dejligt. Det er en kæmpe lettelse at slippe for de bøder, siger Hanne Ahlsén til www.tvmidtvest.dk.

Hun ved endnu ikke, hvornår den sag, som parret har anlagt mod den tidligere ejer, bliver afgjort.

- Vi har kæmpet med den her sag i fire år, og det er en stor psykisk belastning. Huset er egentlig for lille til vores familie, men vi kan ikke få det solgt, så længe sagen kører. Vi undrer os over kommunens behandling af sagen, for kommunen har selv godkendt carporten. Men det er dejligt, at Lars Krarup nu ser på sagen, siger hun.

Lars Krarup skriver i læserbrevet, at kommunen efter det oplyste ikke kan give dispensation i sagen. Carporten skal lovliggøres. 

- Som jeg læser artiklerne i avisen (Herning Folkeblad, red.) , kører der en privat retsag mellem sælger og den nuværende ejer. Det står, i følge artiklerne, vel ret klart, at det er sælger, som har opført noget ulovligt, uden jeg dog skal blande mig i sådanne retssager. Der hvor det trælse for alvor kommer, er, at kommunens handling ender med bøder. Det ser i min optik både skidt og urimeligt ud. Set med en folkevalgts øjne, skriver borgmesteren.